Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Browsing Archive: April, 2013

Hoe van impasse naar inspiratie te komen?

Posted by Renée Merkestijn on Friday, April 26, 2013, In : van impasse naar inspiratie 

Impasse is het gevoel dat je in een doodlopende straat zit. Je hebt het niet naar je zin, je twijfelt aan ke leven, je wilt veranderen maar weet niet hoe je verder moet. Je hebt beide hersenhelften nodig om uit de impasse te komen en inspiratie te vinden!

Als je een impasse als vervelend benoemt, alleen maar zo snel mogelijk van dat rotgevoel afwilt, als je precies wilt weten wat je wilt en wel meteen, dan loop je het risico dat je – om van de ellende af te zijn - snelle oplossingen gaat b...


Continue reading ...
 

Praten over ergernissen.

Posted by Renée Merkestijn on Friday, April 19, 2013, In : Relaties en communicatie 

Je ergeren aan mensen is een teken dat er iets gebeurt dat niet strookt met jouw behoefte. Een bepaald gedrag is voor jou niet prettig.

Vecht-vlucht-reacties
Onze 'normale' reactie is je te blijven ergeren, te klagen, mopperen, ruzie maken, eisen en ultimatums stellen (vechten) of juist weglopen, negeren, conflict vermijden, niets zeggen om de lieve vrede (vluchten). Deze vecht- en vluchtreacties (stressreacties) maken de situatie alleen maar erger.

De valkuil, zwart-wit denken
Een valkuil b...


Continue reading ...
 

Vergeving energetisch gezien.

Posted by Renée Merkestijn on Friday, April 12, 2013, In : Relaties en communicatie 

Vergeving kan je op energetisch niveau zien als het loslaten van alle negatieve energie die je op een kwestie of een persoon (jezelf of een ander) hebt zitten, je energie er volledig van vrijmaken. Je laat alle negatieve gedachten en emoties los. Je gaat het gevecht met de kwestie of de persoon niet meer aan, innerlijk of uiterlijk.

Dit betekent ten eerste dat je geen negatieve energie meer in de kwestie of de ander of jezelf steekt, waarmee je de negativiteit alleen maar zou versterken, wa...


Continue reading ...
 

Energie en communicatie

Posted by Renée Merkestijn on Sunday, April 7, 2013, In : Healing 

De meeste mensen vinden het normaal dat een gsm een energieveld heeft (straling), dat deze energie en informatie  zendt en ontvangt (berichten via geluidsgolven), maar vinden het raar te horen dat ze zelf een energieveld hebben en energie en informatie zenden en ontvangen.

Communicatie verklaren we vaak puur vanuit de werking van de vijf zintuigen. We noemen het communiceren als we met elkaar praten en naar elkaar luisteren. Op een iets subtieler niveau zijn we ons misschien nog bewust dat lic...


Continue reading ...
 

Het mini motivatie boekje

Posted by Renée Merkestijn on Tuesday, April 2, 2013, In : van impasse naar inspiratie 
Ik heb een boekje samengesteld over motivatie uit materiaal uit mijn blogs. Wil je dit ontvangen, stuur dan een mailtje naar reneemerkestijn@hotmail.com. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Je kan het ook online lezen, zie de link rechts op deze pagina.
Continue reading ...
 
 
 
 

Make a free website with Yola