Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Browsing Archive: July, 2013

Kies je voluit of kies je halfslachtig?

Posted by Renée Merkestijn on Sunday, July 21, 2013, In : Creëer je eigen werkelijkheid. 

Ik werd onlangs met mijn neus op de energetische feiten gedrukt van keuzes gedrukt.

Ik woon in boerderij met grote tuin, lekker dicht bij de natuur. Ik genoot tot voor een paar jaar van elke minuut, knapte het op, richtte het leuk in, de tuin werd mooier en mooier.

De afgelopen twee jaar werd het me eigenlijk te veel. Elke cent en elk vrij uurtje ging in dat huis zitten. Anderen gingen op vakantie, ik liep te klussen. Ik had voortdurend tijdgebrek. Mijn lichaam begon te protesteren. Ik von...


Continue reading ...
 

Gedachten definïeren levenservaring, genieten van rotklussen.

Posted by Renée Merkestijn on Thursday, July 18, 2013, In : Creëer je eigen werkelijkheid. 

Je kan zelfs filosofisch worden met een verfkwast in de hand, balancerend op een trapje, terwijl je alle kozijnen en goten van je huis verft.


Ik realiseerde me dat ik een paar weken van te voren enorm tegen de klus had opgezien. Wat ik toen dacht was: “Wat een hoop werk! Ik ben er weken mee bezig! Zwaar werk! En dat nog wel midden in de zomer! Ik zou liever wandelen of fietsen! En over een paar jaar moet het alweer! Een eigen huis is toch een nadeel.”

Toen ik vorige week begon, besloot ...


Continue reading ...
 

Kleine ergernissen, grote energie

Posted by Renée Merkestijn on Saturday, July 6, 2013, In : Stress en stresshantering 

Kleine ergernissen kosten meer energie dan het woord ‘klein’ doet vermoeden. Bijvoorbeeld die lamp die nog moet worden vervangen, maar je vervangt deze niet. ‘Oh ja, dat moet  nog, wat stom, vergeten, maar nu even geen tijd,’ zeg je tegen jezelf en gaat iets anders doen. De volgende dag hetzelfde verhaal, de dag erna idem. Elke keer kost het je opnieuw jouw energie en aandacht. Je gaat je steeds meer ergeren. Je gaat er steeds meer tegenop zien.

De enige oplossing is het gewoon aan...


Continue reading ...
 
 
 
 

Make a free website with Yola