Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Browsing Archive: September, 2013

Genezen doe je zelf.

Posted by Renée Merkestijn on Thursday, September 19, 2013, In : Healing 

Een veelvoorkomend denkbeeld over genezen is, dat ‘iets of iemand’ jou kan genezen, waarbij die ‘iemand’ alwetend is en dat ‘iets’ altijd werkt.

Gevolgen zijn, ik ga het nu expres wat overdrijven. Bij een regulier arts komen mensen bijvoorbeeld met de verwachting  “pil erin, mes erin,  wat fysio er tegenaan, klaar!”  Bij een alternatief genezer komen ze bijvoorbeeld met de verwachting “energie of kruid erin, opstellinkje er tegenaan, klaar!” Liefst snel en volledig vergoed...


Continue reading ...
 

Systeemdenkers

Posted by Renée Merkestijn on Friday, September 6, 2013, In : Omgaan met verandering 
Van de week las ik een en ander over groepsprocessen. Er is een heel model of denksysteem ontwikkeld over hoe zoiets functioneert, compleet met rollen, processen en een routebeschrijving naar de ‘perfecte groep’. Je hebt leiders, volgers, zwarte schapen en regels waaraan iedereen zich heeft te houden en dan loopt alles op rolletjes.

Ik lees in de krant over de economie. Ook hier is een model of denksysteem ontwikkeld over hoe zoiets functioneert, compleet met rollen, processen en een route...
Continue reading ...
 

Ritueel als nieuw begin

Posted by Renée Merkestijn on Tuesday, September 3, 2013, In : Creëer je eigen werkelijkheid. 

Rituelen kennen we in de Westerse maatschappij ook, al benoemen we het vaak niet meer zo. Een huwelijk, een begrafenisplechtigheid, Oud en Nieuw, onze verjaardag, een house warming party, de grote schoonmaak, het zijn allemaal rituelen.

Rituelen sluiten met symbolische handelingen een fase af, markeren een nieuw begin, zetten een nieuwe intentie naar de toekomst en gebruiken meestal stoffelijke symbolen om je hieraan te herinneren.

Een huwelijk beëindigt de fase van alleen zijn, je gaat voo...


Continue reading ...
 
 
 
 

Make a free website with Yola