Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Browsing Archive: August, 2014

De dag goed beginnen

Posted by Renée Merkestijn on Wednesday, August 27, 2014, In : Omgaan met emoties 
Het is belangrijk je dag goed te beginnen, dat is, met een positief gevoel. Veel mensen beginnen echter gelijk te denken aan alles wat moet, zelfs te piekeren. Als je dat merkt is het belangrijk je energie/humeur te veranderen. 

1. Als je onder de douche staat, stel je dan voor dat de spanningen van je afspoelen en door het afvoergootje verdwijnen. 

2. Ga even rustig zitten met je ogen dicht en voel waar de spanning in je lichaam zit. Ga er naar toe met je aandacht, adem naar die plek eventueel...

Continue reading ...
 

Hooggevoeligheid - weersgevoeligheid - windgevoeligheid

Posted by Renée Merkestijn on Wednesday, August 20, 2014, In : Hooggevoeligheid 
Een aspect van hooggevoeligheid dat niet zo bekend is, is weersgevoeligheid . Dan bedoel ik niet de bekende winterdip, maar gevoeligheid voor winderig, stormachtig weer, ofwel windgevoeligheid.

De afgelopen dagen ging het opeens aardig tekeer in Nederland. Dit heeft bij veel HSP direct een impact op het energieniveau en de stemming, die duikkelen omlaag. Als  het weer zich herstelt, gaat het energieniveau omhoog en voelen ze zich prettiger. Ik weet dit uit eigen ervaring en uit die van cursis...
Continue reading ...
 

Mijn hoofd draait overuren

Posted by Renée Merkestijn on Monday, August 18, 2014, In : Stress en stresshantering 
Hooggevoelige en stressgevoelige mensen denken veel na en dit kost bergen energie. In de laatste nieuwsbrief heb ik enkele tips vermeld hoe je de stopknop vindt, hoe jij je hoofd en emoties tot rust kan brengen, met name als die de negatieve kant opgaan. Hier even de herhaling.

1. Als je denkt over 'wat je niet wilt', zet die gedachten dan meteen om in 'wat je wel wilt'. Daar zijn je hersenen voor bedoeld: oplossingen zoeken. Je voelt je ook meteen beter.

2. Als je negatief denkt, zeg hardo...

Continue reading ...
 

HSP en muziek om tot rust te komen.

Posted by Renée Merkestijn on Saturday, August 9, 2014, In : Hooggevoeligheid 
Als HSP is het goed om je hoofd regelmatig rust te gunnen, zodat die grote hoeveelheid informatie die je elke dag binnenkrijgt op zijn plek kan vallen. Er is gelukkig veel muziek beschikbaar, ook via internet, mantra's, natuurgeluiden, meditatiemuziek, te kust en te keur.

Als het je moeilijk valt om tot rust te komen, kan muziek je helpen je hersengolven te kalmeren, ervaringen beter te verwerken en dus stress en overprikkeling verminderen.

Doe bij het luisteren je ogen dicht, want via je ogen ...

Continue reading ...
 
 
 
 

Make a free website with Yola