Recensies Healing en Massages Renée Merkestijn:

Je vindt hier de ervaringen van mensen met healing, reading en massages door Renée Merkestijn. De ervaringen met haar coachingstrajecten, cursussen en retraites vind je elders op deze website.

Afstandshealing S.T. augustus 2017

Sinds deze week gaat mijn dochterzonder huilen of onrust slapen en slaapt ze ook goed de nacht door. Echt heel bijzonder omdat ze dat al een jaar niet doet. Meestal huilde ze minimaal 1 uur en soms nog langer voor ze in slaap viel, heel zielig eigenlijk. Ze zit erg lekker in haar vel en eet aanzienlijk beter ook. Erg opmerkelijk! Ik ben wel benieuwd hoe u onrust / spanningweg hebt kunnen halen bij mijn dochter, terwijl u niet eens weet hoe ze eruit ziet :). M.T.  

Healing M.V. maart 2017

Na de scheiding wilde ik graag mijn ex-man "loslaten" om weer verder te kunnen met mijn leven en te ontdekken wie ik ben. Ik had sterk het gevoel dat ik een extra zetje nodig had om mijn nieuwe leven te beginnen.

Via Google kwam ik terecht bij Renée. Een vriendelijke warme vrouw die mij vroeg wat versta je onder loslaten, want dat is een nogal ruim begrip. Oh daar had ik nog nooit bij stilgestaan. Ze leerde met een simpele oefening te aarden (ik stond niet meer in contact met mijn emoties) en daarna kreeg ik een healing. Daar kwamen de emoties los. Ook verdween de pijn in mijn buik en kwam de doorstroming weer op gang. Een hele bijzonder ervaring voor deze graag alles relativerende vrouw.

De dagen erna sliep ik heerlijk(en nog steeds) en na een paar dagen ontdekte ik al dat ik veel minder dacht aan wat mij al die tijd zoveel energie koste. Nu na de 2e sessie is het goed. Kan ik het daar laten en mijn nieuwe leven inrichten zoals ik dat wil. Loslaten is een gevoel om om te gaan met je emoties en tot jezelf te komen.

Dankjewel Renée om mij een stapje verder te helpen in het leven. M.V.

Healing op afstand A.H. september 2016

Ik wil graag met jullie delen dat ik mezelf heb laten verassen door een aurahealing op afstand bij Renée. Ik had het idee vastgelopen te zijn, ik was alleen maar aan het geven, altijd het beste voor een ander, mezelf voorbij rennen.  Patronen die je onbewust eigen maakt, mijn energie was op. Na een kort gesprekje met Renée over hoe een en ander in z'n werk gaat en wat de verwachtingen zijn, vond de healing  's middags plaats gewoon bij mij op de bank. Het grappige was dat ik in slaap was gevallen en 5 min erna wakker werd alsof het zo moest zijn. Renée heeft ervoor gezorgd dat mijn balans beter is, de energie beter stroomt. Ik heb nog veel hobbels te gaan het begin is er. Ik heb het als heel prettig ervaren een echte aanrader, zowel de healing als ons telefoongesprek. Renée is een warme persoonlijkheid. Dankjewel, Anna 

Healing op afstand C.S. september 2016

Mijn hoofd trok helemaal leeg, toen ik zo heerlijk op de bank lag. Echt een zwaar gevoel uit mijn kop. Het is rustiger in mij! En het voelt wat meer in evenwicht. Niet meer zo enorm druk en versnipperd in mijn hoofd. Ik weet niet hoe je het doet, maar sinds vanmorgen merk ik dat ik verder wil met mijn leven. Het thuis hangen op die bank hangt me nu wel de keel uit. Mijn stem is rustiger, niet meer zo hyper en mijn pijnklachten in de benen en de spieren door mijn lijf minder. C.S.

Healing sessies R.B. oktober 2015

Tijdens beide healing sessies heb ik meer inzicht in mijzelf gekregen. Wat kost mij energie en wat geeft mij energie? De effecten bij mij na een healing zijn verschillend, de ene keer vol energie, de andere keer zeer vermoeid. Het resultaat is echter hetzelfde; lichtheid, rust en vertrouwen. Onverwerkte emoties zijn als ballast opgelost. Met transactionele analyse is mij duidelijk gemaakt wat mijn behoeften zijn en welk aangeleerd gedrag ik vertoon. Renée is iemand die empatisch luistert, de tijd voor je neemt en niks opdringt. Ze kan ook goed aangeven welke blokkades er zijn en waardoor ze zijn veroorzaakt. Bovendien krijg je handvatten mee om lichter te leven. Ik zal zeker vaker terugkomen voor een “APK”. Hartegroet, R.B.

Healing sessies E.H. augustus 2015

Ik heb op goed geluk Renée uitgekozen om een healing bij mij te doen. Ik heb heel veel stress gehad, was onrustig en super hyper. De eerste behandeling bracht mij al veel. Ik voelde heel veel zwaarheid weggaan. Moest veel zuchten om los te laten. Mijn energie stroomde niet meer door naar mijn voeten en ik was geblokkeerd vanaf mijn heup. Na de behandeling voelde ik mijn benen en voeten weer tintelen. En dat was erg fijn om weer meer geaard te zijn. Je kan direct weer meer aan lijkt het wel. Ik was niet meer in de paniek en voelde me weer rustiger.
Bij de tweede behandeling kon Renée hele zware stukken bij me weghalen. Bij mijn keelgebied heel veel haat vanuit vorig levens wat nog in mijn systeem zat en bij mijn tweede/derde chakra heeft ze macht/sex verbindingen weggehaald. Ik heb al veel healings gehad maar bij Renée heb ik echt gevoeld dat mijn energie/aura lichter werd en de zwaarheid vertrok. Nu een paar weken later ben ik vrolijker en geniet ik weer echt van de kleine dingen in het leven en kan ik de zware hobbels in mijn leven weer beter aan.  Ben super blij en dankbaar dat ik Renée heb gevonden op het Internet en zal zeker regelmatig terugkeren voor verdere opschoning van mijn systeem. Liefs Esther


Healing sessies A.L. januari-mei 2014

Een aantal jaren terug  had ik een nare periode met een slechte relatie, die ik moeilijk kon afsluiten. Ik besloot hier wat aan te doen. Via internet kwam ik Renée tegen en had er direct een goed gevoel bij.
Ik kon snel terecht en werd hartelijk en open ontvangen.  Ik had gesprekken in combinatie met healingsessies. Hier heb ik veel aan gehad. Er werd goed naar mijn verhaal geluisterd en ik kreeg passend advies. De healingsessies heb ik als effectief ervaren. Ik voelde af en toe iets ‘’doorstromen’’ in mijn lichaam, daarom denk ik dat dit heeft gewerkt.
Ik merk in m’n nieuwe relatie dat ik sterk veranderd ben;  heb geen negatieve denkwijze meer. Ik probeer steeds te denken aan het advies dat ik van Renée kreeg. Ik voel me meer ‘’mezelf’’.


Reading W.G. oktober 2013

Toen ik na afloop van een workshop aan Renée vroeg of ze mijn intuïtief gemaakte abstracte collagereeks eens wilde bekijken, nu of een andere keer, ging ze daar onmiddellijk op in. Ze liet de 12-tal werkjes één voor één op zich in werken en er rolden, supergeconcentreerd, heel snel begeleidende woorden en woordenparen uit. De rake uitleg gaf ze er daarna, desgevraagd, summier bij. 
Ik was en ben erg onder de indruk van Renée’s gave en de professionaliteit waarmee ze hier omgaat. Niks geen hocuspocus, maar een reading die een richtinggevend antwoord gaf op mijn beroepsmatige vraag als trainer van een eigen bureau.
Ik ga zeker nog eens naar haar toe voor een uitgebreidere reading als ik daar behoefte aan heb.

Healingsessies M.B. mrt-aug 2013

Door een lange periode van zware emotionele gebeurtenissen in mijn leven was er van de sterke en zelfverzekerde vrouw die ik was weinig meer over. Na een lange ziekteperiode en begeleiding van psychologen en EMDR ben ik er langzaam bovenop gekomen. Toch merkte ik nog steeds dat ik een bepaalde draagkracht miste. Als er wat in mijn leven gebeurde, vooral op emotioneel vlak,  raakte ik gelijk uit evenwicht. Omdat ik voor mijn gevoel “uitbehandeld” was in het reguliere circuit ben ik eens verder gaan zoeken en kwam ik bij aurahealing  (en Renée) terecht. Het spreekt mij erg aan dat er gebruik wordt gemaakt van het zelfhelend vermogen van iemand. Daarnaast wilde ik graag een makkelijke therapie, waarbij ik eens niet hoefde te praten en alle pijn en verdriet weer naar boven moest halen.
Ik ging zonder hoge verwachtingen naar Renée. Hoopte in eerste instantie dat er een soort klik zou zijn met haar, omdat ik het ook wel spannend vond. Ze stelde me gelijk op mijn gemak en straalde rust en vriendelijkheid uit. Na een gesprekje mocht ik op de tafel gaan liggen met de kleren aan, wat ik prettig vind aan deze behandeling. Gewoon met kort rokje en panty, het maakt niet uit wat je aan hebt.
De eerste keer dacht ik, jee hoe blijf ik een uur stil liggen, omdat ik niet zo rustig van mezelf ben. Maar na korte tijd raakte ik  dusdanig ontspannen dat het vanzelf ging en het gewoon genieten was. Prettig vond ik dat Renée heel voorzichtig te werk gaat en geen grenzen overgaat, ze behandelt niet meer dan je aan kan. Daarbij mag je tijdens de behandeling ook aangeven als je iets als onprettig ervaart. Maar dat heb ik nooit ervaren. Zelf had ik gedacht dat ik meer sensaties zou voelen tijdens de behandeling, van energieën of zo. Maar dit was de eerste keer niet zo. De keren daarna  voelde ik het wel steeds meer, wat ik prettig vond.
Volgens Renée kwam dit omdat door veel ballast, wat ik in het begin had, je blokkeert en je minder voelt. Na de behandeling was ik soms wat moe en liet wel eens een traantje als ik in de auto naar huis reed. Maar de dag erna voelde ik me extra goed, rustig en sterker. Positief vond ik ook dat we na de behandeling even evalueerden hoe het was gegaan. Ik vertelde wat ik had gevoeld/ervaren en Renée ook. Soms gaf ze nog wat tips of oefeningetjes mee.
De openheid vond ik prettig, daardoor durfde ik haar ook te vragen dat ik wat meer moed nodig had. Na de behandeling heb ik dingen aangepakt die ik al jaren wilde maar niet durfde. Ik heb ze gedaan en was trots op mezelf. Of het door de therapie kwam kan ik niet 100% zeggen, maar het heeft me wel geholpen. Ik ga nog zeker een aantal keer naar Renée toe, want ballast van jarenlang is niet in een paar keer opgeruimd. Het is gewoon heel fijn dat je op zo’n prettige manier “geheeld” kan worden!

Reading sessie S.S. mei 2014

Na het overlijden van mijn ouders kwam ik erachter dat ze hun hele leven een groot geheim met zich hadden meegedragen. Iets dat mij persoonlijk zo trof dat ik met allerlei vragen bleef zitten, die ze natuurlijk niet meer konden beantwoorden. Ik kwam op de website van Renee terecht en besloot haar om een reading te vragen, zonder dat ze mij of mijn verhaal kende. Ze adviseerde me foto's mee te nemen in een gesloten envelop. Ik nam foto's van mijn ouders mee; ieder in een eigen envelop. De enveloppen lagen, nog steeds gesloten, op tafel en Renee stond in de kamer. Ze liep vervolgens eerst op de envelop af waar de foto van mijn vader in zat. Dat wist ik omdat de envelop qua grootte afweek van de andere. Ze vertelde eerst wat ze voelde toen ze als het ware in de huid van mijn vader kroop. Ze belichtte een aantal zaken die ik goed herkende van hem. Daarna vroeg Renee of ik een vraag had. Ik stelde een aantal vragen over 'het geheim'. De antwoorden die ik kreeg, bevestigden wat ik zelf al had bedacht. Toen ik geen vragen meer had voor mijn vader, liep Renee de kamer door, schudde letterlijk zijn energie van haar af en liep vervolgens naar de envelop van mijn moeder. Ook nu vertelde ze eerst wat ze zelf via mijn moeder door kreeg en daarna kon ik mijn vragen weer stellen. Heel bijzonder was hoe zelfs de mimiek, de toon van haar spreken en het zitten in de stoel sprekend mijn moeder was. De vragen die ik stelde beantwoordde ze dusdanig dat ik mijn moeder daar heel duidelijk in herkende. En de antwoorden zorgden ervoor dat ik verder kan. Eenmaal thuis kwamen er nieuwe vragen, die bewaar ik voor een volgende reading bij Renee. Advies: schrijf je vragen op en maak notities van de reading. Ter plaatse kan de reading zo overweldigend zijn dat je je vragen vergeet. En je notities kun je thuis nog eens nalezen. Bedankt Renee voor deze bijzondere ervaring!

Healingsessies G.H. mei-aug. 2013

Vandaag weer bij jou geweest met de kinderen. ze worden er heel rustig van. in mei waren de kinderen onrustig en kijk nu eens na een paar behandelingen zijn ze al zo rustig geworden. ik denk dat huilbaby's ook zeker ontspannen bij jou behandelingen. Het werkt echt. En zou elke ouder het aanraden of het nou drukke of kinderen met een trauma zijn ze worden er zeker beter van! G.H.

Healing sessies T. F. 2012-2013

Piekerend over allerlei gebeurtenissen in mijn leven ben ik terechtgekomen met mijn verhaal bij Renée Merkestijn. Onze eerste kennismaking was erg positief en gaf mij een goed gevoel. Renée is een warme, hartelijke persoonlijkheid die alle tijd voor je heeft, oprecht en geïnteresseerd naar je luistert. Haar adviezen en praktische tips in onze gesprekken hebben mij erg geholpen om toe te passen op de momenten dat ik ze nodig ben. Als afsluiting na onze gesprekken gaf ze mij een aurahealing. Dit was mij mij de de kers op de taart. Na een healing voelde ik mij weer in balans, energiek en het gaf mij innerlijke rust. Renée heeft mij bijzonder goed geholpen en ik kijk enorm tevreden terug op onze sessies. T.F.

Healing J.G. april 2013            


Renée beschikt over een ruime dosis ervaring en behandeltechnieken waarmee zij samen met intuïtie en creativiteit mensen inzicht geeft en de balans kan herstellen. Zij heeft een warme, uitnodigende persoonlijkheid. Er is niets zweverigs aan Renée en haar praktijk. Zij is down to earth en realistisch. Bij haar ben je in goede handen. J.G. via Marktplaats.

Healing & reading sessie H.P. 15 maart 2013

(Uittreksel) De website van Renée komt voorbij. Dit spreekt mij aan. Ooit heb ik zelf ook een opleiding gedaan voor energetisch therapeut. Ik maak een afspraak en twee dagen later kan ik al naar haar toe. De healing: Ik voel me helemaal blanco. En dit is goed. Ik vul niet in ik stel me open voor wat mijn ziel en het universum hebben gematched.... Boeiend. Aangekomen bij Renée krijg ik een healing van haar. Ik zak in een diepe diepe rust... zelfs de woorden die mijn mind zou willen 'zeggen' stokken. Alleen maar ZIJN. In deze rust geeft Renée mij later terug zag ze aan de linkerkant een oud omaatje. Zij heeft veel verdriet en dit verdriet draag ik 'stevig' met mij mee... Er komt nog meer voorbij maar dit is voor mij het belangrijkste. Alles wat daar aan haakte wordt nu ook geraakt en mag ik in liefde loslaten. De dagen erna: Thuisgekomen voel ik mij zo heerlijk ruim in mezelf. Liefde is wat ik voel. En het omaatje en ik danken elkaar voor onze tocht samen. Ik ben er liefdevol voor haar. Het is klaar. Doordat we samen komen worden we beide weer heel... Hoe mooi is dit. Dank je wel Renée. Dat je dit mogelijk hebt gemaakt. H.P.  Klik hier om het volledige verhaal van H.P. te lezen

Healing sessies P.W. 2012-2013.

Na een aantal jaren van alles geprobeerd te hebben om mijn depressie door mijn onverwerkte verleden kwijt te raken ben ik in november 2012 terecht gekomen bij Renée. Ik had haar website op internet aandachtig gelezen en heb toen de stap genomen om haar te bellen, ik zag geen andere mogelijkheden meer die voor mij baat zouden hebben dus dacht ik laat ik dit proberen.
Na de eerste afspraak waar ik heel nuchter in stapte voelde ik me gelijk prettig. Ze legde alles uit wat voor mogelijkheden er waren en hoe ze te werk ging. Ik ben begonnen met een healing wat een hele aparte ervaring was, ik was de dagen erna moe maar in mijn hoofd was het rustiger. Tijdens de tweede healing voelde ik door mijn benen stromingen gaan, echt heel bijzonder! De dagen daarna voelde ik me al een stuk beter, ik merkte dat ik iets minder depressief was en in mijn hoofd was het ook een stuk rustiger geen ellendige gedachtes, wat fijn!! Nu na drie maanden en ongeveer 8 a 9 healings te hebben gehad voel ik me eindelijk weer gelukkig en zijn alle depressieve klachten verdwenen! Ik ben zo blij dat ik Renée drie maanden geleden benaderd heb, anders was ik nu vast nog niet zover gekomen! Ik ben haar ook heel dankbaar dat ze me zo helpt en dat ze me elke keer weer zo hartelijk en warm ontvangt! P.W.

Healing sessies J.M. 2012.

Wanneer ik bij Renée geweest ben ik helemaal ontspannen en heb ik het idee dat alles wat negatieve invloed heeft van me af glijdt. Ze heeft bij mij er voor gezorgd dat ik bewuster over dingen ben gaan nadenken die in een leven gebeuren. J.M. via Marktplaats

Ontspanningsmassages J.K. 2012.

Ik kom al meer dan een jaar regelmatig bij Renée voor een ontspanningsmassage. Als ondernemer heb ik een druk bestaan. Zit veel achter de computer. Massage is dan een goed middel om van de stress en vooral de pijn in mijn nek en schouders af te komen. Renée geeft mij een volledige lichaamsmassage, waarbij ze extra aandacht besteedt aan de pijnlijke plekken in de nek/schouders. Renée neemt rustig de tijd. En als er nog tijd voor is drinken we samen nog even een kopje thee. Renée werkt professioneel, is vriendelijk en gezellig. Een massage van Renée kan ik van harte aanbevelen. J.K.

Ontspanningsmassages H.O. 2012.

Ik ben al meerdere malen door Renée gemasseerd. Altijd eerst even overleg wat en hoe (krachtig) er wordt gemasseerd. De ontspanningsmassage is ook echt een ontspanning van lichaam en geest. Je bent even helemaal van de wereld door de vakkundige aanrakingen van Renée. Na de massage voel je je helemaal eufoor. Daarnaast is ze ook erg aardig in het contact. H.O.

Healing en hotstone massages A.K.  2012.

Een vriendelijk welkom, een gezellige behandelkamer met een warme energie, de behandeling was prettig, de hotstone massage was geweldig. A.K.