Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Aan ellende verdienen

Posted by Renée Merkestijn on Saturday, February 12, 2022 Under: Maatschappij

Aan ellende verdienen

We leven in een maatschappij waar men dik verdienen kan aan andermans ellende. De grootste klappers worden gemaakt met oorlogen, pandemieën en rampen.

In oorlog kan je dik aan wapentuig verdienen. In een pandemie kan je dik verdienen aan medicijnen en vaccins. Niet voor niets behoren wapenindustrie en pharma tot de rijkste bedrijven. Overheden gaan veel geld uitgeven. Ook de aandelen worden veel waard. Na een oorlog, pandemie of ramp, kan men weer dik verdienen aan de opbouwfase van een land.

Verdienen is het belangrijkste doel geworden in deze wereld, niet het geluk van mensen. Je ziet hoe in moeilijke tijden de armen steeds armer en de rijken steeds rijker worden. Hier ligt een geldgerichte mentaliteit aan ten grondslag.

Dit effect wordt versterkt door het economische systeem dat op schuld is gebaseerd sinds de goudstandaard los is gelaten. De reden was dat de overheid meer geld ter beschikking wilde hebben, geld wilde creëren. In plaats van de productie te verhogen, werden de geldkranen aangezet.

Dat geld moet terugbetaald worden met rente, wat betekent dat je verplicht bent economisch te groeien. Dit zal uiteindelijk  inflatie veroorzaken. Want in wezen leeft een land op de pof. Inflatie is slecht voor de gewone man.

Het extra geld is goed voor de rijken, want die kunnen meer aandelen kopen en daar aan verdienen. Die aandeelhouder zal vooral weer investeren in …. pharma en wapenindustrie. Zo is het cirkeltje rond. Ze verdienen steeds meer geld, maar creëren een bubbel die uiteindelijk barst, een economische crisis.

Vooral de gewone man zal van die economische crisis last van ondervinden. Die verdient zelden geld met geld,  meestal alleen met zijn uren. Door de economische crisis, kan hij niet zoveel meer verdienen en wordt zijn spaargeld waardeloos. De rijkeren hebben wel wat achter de hand, soms miljarden.

Het hele systeem functioneert zo door bepaalde overtuigingen: geld voor enkelen is belangrijker dan een fijn leven voor alle mensen. Laten we de komende jaren vooral onze overtuigingen en systemen onder de loep nemen en verbeteren.


In : Maatschappij 


Tags: oorlog  pandemie  verdienen  crisis  aandelen 
 
 

Make a free website with Yola