Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Andersdenkend

Posted by Renée Merkestijn on Saturday, July 30, 2022 Under: Relaties en communicatie

Als we één ding zeker kunnen weten, is dat geen enkel mens denkt zoals wij zelf denken. We zijn allemaal uniek in onze zienswijzen. Dat unieke is meteen onze bijdrage aan de wereld.

En ja, soms botst het tussen onze denkwereld en die van anderen. Dat werkt creativiteit in de hand. Want juist als we met andere visies te maken krijgen, worden we gestimuleerd om onze manier van denken verder te ontwikkelen.

Op het moment dat we moeite krijgen met andersdenkenden, stopt onze creativiteit en staan we stil als mens en als mensheid. Dan houden we vast aan een oude denkwijzen en zijn bang voor veranderingen.

Die angst voor verandering kan omslaan in woede, gericht tegen andersdenkenden. Daarmee belemmeren we in wezen onze creativiteit en groei, doen daar althans een poging toe. Het leven is niet anders dan creativiteit en groei en verandering, dat is niet te stoppen.

Hoe moeilijk het soms ook is, zie andersdenkenden in je leven en in de maatschappij als iets moois. Ze zetten je aan tot ontwikkeling en groei, ze dagen je creativiteit uit.

Als we allemaal hetzelfde zouden blijven denken als voorheen, zaten we allemaal nog bij moeders pappot. Dan was alles nog precies zoals het was als kind. Dan had alles wat je ooit had geleerd er niet geweest, dan stond je stil.

Veranderingen omarmen is niet altijd makkelijk, maar verandering is wel het leven.

 

 

 

 

 


In : Relaties en communicatie 


Tags: andersdenkend  visie  creativiteit  groei  stilstand 
 
 

Make a free website with Yola