Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Angst als metgezel

Posted by Renée Merkestijn on Tuesday, September 7, 2021 Under: Creëer je eigen werkelijkheid.

Angst als metgezel

Het probleem met angst is, dat we bang zijn voor die angst. We geven er een andere naam aan, spanning, nervositeit. We ontkennen onze angsten of herkennen onze eigen angst niet eens. We vervangen de emotie angst door de emotie boosheid om de angst niet te voelen. We doen stoer om onze angst te overschreeuwen. Kortom, je ziet de angst niet onder ogen.

Angst is de kern van het ego, dat probeert te overleven in een gevaarlijke wereld. Bijna iedereen in deze ego-gestuurde wereld is bang voor zijn vege lijf, ziekte, armoe, geweld, sociale afwijzing, eenzaamheid, de dood, alles wat het overleven van het lichaam en de persoonlijkheid kan verhinderen. Want het ego is met het lichaam en de persoonlijkheid geïdentificeerd. Als je dat kwijt raakt, ben je jezelf kwijt.

Angst zit soms achter de allerkleinste dingen en blijft  ongezien. Als je met iemand een lastig gesprek hebt, kan iemand je  verkeerd begrijpen, je afwijzen en dan kan je eenzaam worden. We doen ons  vaak anders voor om onze angsten niet te voelen of willen ze niet tonen. We herkennen angsten vaak niet, al hebben ze invloed.

In plaats van angst ontkennen of  bestrijden, kan je angst beter erkennen. Hallo angst! Die angst gaat gewoon gezellig met je mee, maar wel in je schoudertas. Bedank je angst als hij je voor allerlei enge dingen probeert te waarschuwen. Maar blijf je richten op datgene wat je wilt bereiken. Want als je steeds naar je angst luistert, ga je nergens meer heen in je leven, laat je jezelf in bijna alles tegenhouden, zelfs in je idealen.


In : Creëer je eigen werkelijkheid. 


Tags: angst  ego  metgezel  onderdrukken  overleven 
 
 

Make a free website with Yola