Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Angst en gezondheid

Posted by Renée Merkestijn on Tuesday, November 9, 2021 Under: Healing

Een van de belangrijkste dingen die we op aarde te leren hebben, is het overwinnen van onze angsten. Dat zijn er nogal wat. We zijn bang voor ziekte, dood, schaarste, conflicten, eenzaamheid, etc. Angst heeft een sterke relatie met ons lichaam, we zijn bang dat ons lichaam iets overkomt.

We bestaan als mens uit spirit, mind en lichaam. Spirit is je eeuwig levende ware zelf, dat heel en compleet en harmonisch is. Je lichaam is het aardse voertuig, dat puur reageert op jouw mind, je denken. Dat lichaam is qua gezondheid afhankelijk van je manier van denken.

Als je in je denken aansluit op spirit, harmonisch denkt, reageert je lichaam harmonisch. Als je gedachten angstig zijn, geeft dit stress en heeft dit een negatieve impact op je lichaam.

Wat we in deze crisistijd meemaken is een versterking van onze angsten. Met onze sterke angsten, verzwakken we ons lichaam, in plaats van het lichaam sterker te maken. Dat is dus niet handig.

Als je gezond wilt zijn, probeer dan je angsten kwijt te raken en anders te denken. De weg uit de crisis is jezelf aanleren je denken harmonisch te maken, zowel individueel als collectief.

Zorg éérst voor harmonie in denken. Ga niet vanuit angst allerlei dingen doen om je lichaam te beschermen, want dat werkt averechts, want angsten ondermijnen je lichaam,. Maak eerst je denken harmonisch, dan ga je vaak bijna als vanzelf goed voor jezelf zorgen en is je lichaam beter beschermd.  Richt je daartoe op vrede, plezier, creativiteit, samen zijn, vertrouwen.

Stop met piekeren over wat er allemaal mis zou kunnen gaan. Richt je op het hier en nu, pieker niet over verleden en toekomst. Als je op dit moment harmonisch denkt, creëer je ook een harmonische toekomst. Angstig denken creëert een angstige toekomst.

Verander  juist in deze crisistijd je manier van denken. Sluit aan op harmonie en plezier, dan bescherm je ook je lichaam. Misschien is dat wat juist in deze tijd van ons gevraagd wordt, ons denken te harmoniseren.

 


In : Healing 


Tags: angst  spirit  mind  body  gezondheid  harmonie 
 
 

Make a free website with Yola