Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Angst of liefde?

Posted by Renée Merkestijn on Monday, March 22, 2021 Under: Creëer je eigen werkelijkheid.

Je kunt als mens kiezen uit twee opties, liefde of angst. Momenteel kiezen we wereldwijd voor angst. Angst ondermijnt je levensenergie, je gezondheid, je vrijheid, je creativiteit, je verbinding met de wereld. Het maakt dat je alleen komt te staan en denkt te moeten overleven in een wereld vol vijanden. Het maakt dat je alles wilt controleren, wat in wezen het beperken van het leven zelf is. Je hoopt door controle veilig te zijn en te overleven, maar bereikt het tegenovergestelde.

Controle uit zich traditioneel in het proberen te beheersen van de wereld. Je bent bang voor schaarste en zwakte dus doet er alles aan om rijk en machtig te worden, zelfs ten koste van anderen. Als je het ten koste van anderen doet,  creëer je vijanden. Dit maakt je nog banger en dan moet je ook nog je vijanden zien te controleren, door bedreigen, onderdrukken, kortom, door anderen nog banger te maken dan jij. Uiteindelijk leidt dit tot de vernietiging van mensen, geweld en oorlog. De machtigste mensen op aarde, zijn vaak de angstigste mensen op aarde. Ze komen in een cyclus terecht van angst, controle, meer angst, meer controle. Totdat ze zichzelf compleet gevangen zetten in hun angst.

Degenen die zich bang laten maken of zelf bang zijn, zullen angstig leven, ook via controle. Angstige mensen zullen zich vaak vrijwillig beperken, in de hoop dat het gevaar voorbij gaat,  wat weer andere angsten oproept,  met als reactie jezelf steeds verder beperken. Ook zullen ze proberen anderen eveneens bang te maken, zodat zij geen gevaar meer zullen zijn. Dit is dezelfde cyclus van angst en controle. Daderschap en slachtofferschap en angst en controle zijn twee kanten van dezelfde medaille. Het houdt elkaar in stand. Dit zet je uiteindelijk compleet gevangen in je angst.

Angst regeert in de wereld. De enige manier om eruit te komen is te kiezen voor liefde. Liefde accepteert het leven met alle leuke en minder kanten, dus accepteert tevens dat veel mensen leven uit angst en dat bij elkaar zullen willen versterken. In plaats van hier bang van te worden of boos om te worden,  probeer vergevensgezind naar jezelf en anderen over die angsten, maar probeer ook de angst lost te laten. 

We zijn hier allemaal om angst te overwinnen en voor liefde te kiezen. Als je voor angst blijft kiezen, leidt dit tot verdere beperking van je gezondheid, je vrijheid, je creativiteit en je verbinding met de wereld. Want angst is de slechtste raadgever, vernauwt je bewustzijn tot overleven. Daardoor leef je niet meer voluit, zeg je eigenlijk nee tegen het leven.

Glimlach om de angst, weet dat het leven nu eenmaal niet te controleren is. Focus op het liefdevolle, op plezier, schoonheid, creativiteit, samenwerking, positiviteit, op de grote overvloed die er is.  Want die is er gewoon, maar onze angst zorgt dat we dit niet meer kunnen zien. Het is een kwestie van je ogen openen vanuit liefde, de angstsluier leren optillen.

 


In : Creëer je eigen werkelijkheid. 


Tags: corona  angst  controle  macht  onmacht  keuze  liefde 
 
 

Make a free website with Yola