Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Angst, oordeel, vijandschap

Posted by Renée Merkestijn on Tuesday, October 19, 2021 Under: Creëer je eigen werkelijkheid.

Wat er gebeurt als mensen bang zijn, is dat ze hun angsten projecteren, bijvoorbeeld op een persoon of een groep personen. Die persoon wordt in hun hoofd de oorzaak van hun angst, daarmee krijgen ze een oordeel op die persoon. Bij hevige angsten kan die persoon zelfs tot vijand worden verklaard. Elk conflict, elke oorlog is daarmee een reactie op de eigen geprojecteerde angsten.

Dit mechanisme ligt ten grondslag aan bijna alle problemen in de wereld . Bij racisme worden de eigen angsten op mensen met bepaalde huidskleur geprojecteerd. Op die mensen krijgt men een oordeel en voor je het weet worden die mensen aangevallen omdat ze in je hoofd de vijand zijn. Maar andersom gebeurt ook. Als je bang bent voor racisten, krijg je daar een oordeel op, worden die mensen in jouw hoofd de vijand en zal je die weer aanvallen. In wezen projecteert iedereen voortdurend allerlei angsten op elkaar.

Momenteel worden veel angsten voor ziekte en dood op ongevaccineerde personen geprojecteerd, daar heeft men oordelen op. Die worden vervolgens in het hoofd de oorzaak van alle ellende en daarmee de vijand. Maar angst voor ziekte en dood wordt door ongevaccineerden weer geprojecteerd op vaccinmakers en politici, die dan de oorzaak van alle ellende worden en daarmee de vijand. Beide groepen doen aan angstprojectie, alleen wordt de projectie op iemand anders gericht.

Spiritueel gezien is het belangrijk dit soort projectiemechanisme te doorzien in jezelf. Als je oordelen hebt op bepaalde mensen of zelfs vijanden denkt te hebben, dan dien je terug te gaan naar je angsten. Waar ben je bang voor? Welke angsten projecteer je? Die angsten zul je voor jezelf onder ogen moeten zien. Die verdwijnen niet door een illusionaire vijand buiten je aan te vallen, integendeel, die kunnen zelfs je angsten versterken. Neem evenmin andere mensen hun angstprojecties kwalijk, want dan zet je opnieuw het projectiemechanisme in werking.

Het lijkt erop dat we zeker nu collectief onze angsten voor ziekte, dood en vijandschap onder ogen moeten zien en loslaten. Als je een vredige wereld voorstaat, is het loslaten van angstprojecties een belangrijke factor.


In : Creëer je eigen werkelijkheid. 


Tags: angst  oordeel  vijand  projectie 
 
 

Make a free website with Yola