Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Angst sluit liefde uit, liefde sluit angst uit

Posted by Renée Merkestijn on Tuesday, January 2, 2024 Under: Creëer je eigen werkelijkheid.

Liefde en angst kan je zien als twee denksystemen, die niet naast elkaar kunnen bestaan. Op het moment dat je vanuit angst denkt, ga je het slechtste zien en verwachten en ervaart in alles precies dat waar je bang voor bent. Dan verdwijnen meteen alle herinneringen aan je liefdevolle ervaringen. Die passen er niet meer in.

De positieve kant is, andersom werkt ook. Op het moment dat je vanuit liefde denkt, ga je het goede zien en verwachten en ervaart in alles precies waar je liefde voor voelt. Dan verdwijnen meteen alle herinneringen aan nare ervaringen. Die passen er niet meer in.

We hebben de neiging ons heel erg met onze angsten bezig te houden. Het effect kan zijn, dat je juist in dat angstige denksysteem blijft hangen. Onbedoeld die angsten cultiveert of versterkt. Dan vind je de ene na de andere angst in jezelf en lijkt de hele wereld uit angst te bestaan. Dit zie je gebeuren met mensen die jarenlang in therapie zijn of met regressies bezig zijn, of zich continu focussen op het slechte in de wereld. Het werkt dan averechts.

Weet dat je altijd in het liefdevolle denksysteem kan stappen en dit kan cultiveren en versterken. En die stap kan je nemen, zodra je merkt dat je vanuit je angsten denkt. Het vereist geen jaren angstonderzoek, alleen maar het besluit liefdevol te gaan denken. Dan volgen steeds meer plezierige ervaringen en wordt de wereld lichter.

Dit overstappen in het liefdevolle denksysteem kan in eerste instantie strijd geven tussen de twee denksystemen. Het is een kwestie van volhouden, vanuit het besef dat je zo een gelukkiger leven voor jezelf creëert.


In : Creëer je eigen werkelijkheid. 


Tags: liefde  angst  denksysteem  keuze  gevolgen. 
 
 

Make a free website with Yola