Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Armoe overvloed

Posted by Renée Merkestijn on Sunday, November 20, 2022 Under: Creëer je eigen werkelijkheid.

Armoe overvloed


Pas als je in een donkere kamer het licht aansteekt, weet je  wat zich daar bevindt. In een financiële crisis gaat het licht aan en dat is schrikken voor veel mensen. We komen onze angsten en oordelen tegen in relatie tot financiën.

Bewustzijn betekent dat je niet handelt uit angst, maar je angsten onder ogen ziet, ombuigt en gaat handelen vanuit vertrouwen. Kijk welke negatieve overtuigingen over geld nu in je opkomen. Veel mensen menen afhankelijk te zijn van geld, niet zonder geld te kunnen, ze denken pas waardevol te zijn als ze geld hebben, zijn bang voor geldgebrek.  

Kijk uit dat je niet meteen als 100% waar ziet en puur vanuit deze angsten en oordelen gaat handelen. Gebruik voorzichtigheid in plaats van angst. Gebruik onderscheidingsvermogen in plaats van oordeel. Het is in een crisistijd van belang nuchter te plannen. Dit is beter dan als een gek te bezuinigen en hamsteren, waarbij je door je angsten en oordelen niet goed nadenkt.

Nog belangrijker is je angsten en oordelen om te buigen naar vertrouwen, door je schaarstedenken om te zetten in overvloedsdenken. Dan zal overvloed zich ook meer en meer gaan manifesteren.

We hebben in crisistijd de neiging activiteiten te stoppen vanuit een negatieve motivatie, vanuit het idee ‘ik moet me dingen ontzeggen’. Je kunt ook tegen jezelf zeggen, ik ga activiteiten ontwikkelen die me geen geld kosten en ga creatief om met wat ik heb.

Gebruik alles wat gratis is en gebruik alles wat je al hebt. Even als voorbeelden:

Zo kun je gratis wandelen, gratis van je omgeving genieten, gratis met mensen praten, gratis kranten en tijdschriften lezen in de bibliotheek. Als je een tuin hebt of huisdieren, kan je hiervan dagelijks genieten. Als je een fiets hebt, kan je gaan fietsen.

Als je toch al een telefoon of internet hebt, kan je films en video’s kijken, met mensen bellen of chatten, allerlei gratis cursussen volgen.

Als je toch al materialen in huis hebt voor je creatieve hobby, kan je hier extra tijd aan besteden. Je kunt vaak spullen gratis krijgen, of materialen uit de natuur halen. Vaak hebben we ook meer bruikbare materialen in huis dan we dachten.

In plaats van spullen meteen te kopen of te vervangen, doe eens een tijdje zonder, verzin een alternatief, repareer, of vraag aan vrienden of ze het over hebben. En als je zelf iets over hebt, deel het dan met een ander.

Doe dit allemaal vooral vanuit een besef van overvloed. Zeg niet tegen jezelf dat het beperkend is. Let dus op wat wel kan, niet op wat niet kan. Erken je rijkdom en overvloed. Daarmee breng je energetisch ook geleidelijk meer rijkdom en overvloed in je leven. Vaak gaat het 'toeval' helpen, dingen vallen je opeens toe.

Wat je in wezen doet, is je energetische frequentie verhogen en daarmee wordt het leven ook lichter, omdat de wereld een reflectie is van je innerlijke overtuigingen.

 

 

 

 

 

 


In : Creëer je eigen werkelijkheid. 


Tags: overvloed  armoe  geld  energetisch 
 
 

Make a free website with Yola