Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Avatar

Posted by Renée Merkestijn on Monday, March 28, 2022 Under: Creëer je eigen werkelijkheid.

Avatar

Spiritueel gezien leven we als een avatar in een spelwereld, het is een illusie, maar we noemen het realiteit. Je denkt dat jouw avatar jou is en dat de spelwereld echt is. In werkelijkheid stuurt onze geest je avatar en kiest ook het spel uit. Wat je avatar doet en meemaakt, is een reflectie van wat in je geest plaatsvindt. Daarmeer leer je de inhoud van je eigen geest beter kennen.

Dit is een verantwoordelijkheid, die we graag vermijden. We zeggen liever dat dingen ons overkomen. Als we voor een gewelddadig spel kiezen, zeggen we graag dat we dit niet wilden. Maar je hebt er in je geest voor gekozen, ook als dit in je ogen ‘elders’ of 'door anderen' plaatsvindt. Alles wat je meemaakt ontstaat in je geest.

Als iets in jezelf of iets in de wereld je niet bevalt, dien je je eigen geest te veranderen. Daarmee verander jij je avatar en de uiterlijke wereld, de verandering laat zich altijd in deze spelwereld zien.

Als je ellende ervaart, zit er een bepaalde keuze achter. Een deel van je geest zoekt dit en focust hierop en doet het ontstaan. Vraag je af waarom je dit doet. Vraag je ook eens af waarom je denkt dat je er niets aan kunt doen.

In wezen zijn we allemaal gaan geloven dat onze geest zwak is, terwijl deze in werkelijkheid zo krachtig is dat hij deze hele aardse ervaring doet ontstaan.

Focus je geest daarom voortdurend op wat je prettig vindt, op wat je wel wilt. Focus op vrede, plezier, creativiteit, wijsheid, eenheid. Dan verschijnt dit in je persoonlijke leven en uiteindelijk in het collectieve leven.


In : Creëer je eigen werkelijkheid. 


Tags: avatar  spelwereld  realiteit  geest  creatie 
 
 

Make a free website with Yola