Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Beladen woorden

Posted by Renée Merkestijn on Wednesday, April 12, 2023 Under: Healing

Beladen woorden


We gebruiken als mens taal om uiterlijke zaken neutraal te beschrijven, bijvoorbeeld man, vrouw, zwarte, blanke. Maar beschrijvende woorden krijgen vaak een emotionele lading  door persoonlijke of collectieve ervaringen. Dan kan zo’n woord emoties uit het verleden triggeren. Zo'n emotionele lading ontstaat meestal vanuit oordeel van anderen op jou. 

Als emoties niet goed zijn verwerkt, haalt zo’n woord de oude emotionele lading boven, zelfs als het neutraal wordt gebruikt. Je dient zelf de emotionele lading eraf te halen, ofwel, je trauma te verwerken. Het heeft geen zin triggers de schuld te geven van die emotionele reactie, of het nu een woord is, of iemand die dat woord neutraal uitspreekt. Natuurlijk moet iedereen ook kijken of hij bepaalde woorden niet met negatieve emoties uitspreekt, vanuit oordeel, waarmee hij de ander weer triggert. 

Natuurlijk mag je het samen over de emotionele lading hebben. Maar het is zinloos een neutraal woord te verbieden of gebruikers van die voor jou beladen woorden te beschuldigen van de emoties die het oproept. Je mag wel mensen aanspreken op een oordelend gebruik van het woord, maar houd daarbij je eigen emotionele gevoeligheden in de gaten.

Er worden momenteel extreem veel emotionele trauma’s getriggerd in de wereld. Omdat we nu eenmaal in een trauma beladen wereld leven. Zorg dat je elkaar niet aanvalt, want dan breng je alleen maar weer méér trauma in de wereld. Probeer je eigen emoties te verwerken en heb begrip voor mensen die dit ook proberen doen.

 


In : Healing 


Tags: woorden  etiketten  emoties  lading  trauma  trigger 
 
 

Make a free website with Yola