Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Bewustzijn en denken

Posted by Renée Merkestijn on Thursday, November 25, 2021 Under: van impasse naar inspiratie

Bewustzijn en denken

Er wordt over niets anders gedacht en gesproken dan corona. Bijna iedereen zit in de emotie en in behoorlijk stevige meningen. Het begrip voor andere visies verdwijnt.

Elke overtuiging is altijd helemaal waar voor je, zelfs als deze niet waar is. Dat is het kernprobleem van overtuigingen, van je denken. Je denken wordt dan een soort laserstraal. Je ziet alleen de informatie die bij die overtuiging past, al het andere negeer je. Vanuit die beperkte ‘database’ sla je aan het redeneren, waardoor het verhaal incompleet is, maar voor jouzelf nog steeds waar.

Mensen raken daarnaast gehecht aan hun visies, zeer persoonlijk betrokken. Als iemand anders denkt, wordt dat als aanval ervaren. We verliezen door onze meningen de mens achter de meningen uit het oog. We zijn zelfs in staat de andersdenkende mens vanuit deze emotionele en mentale gehechtheid te verstoten.

Misschien wordt het tijd om de beperkingen van je denken te gaan zien. Je hebt nooit de waarheid in pacht, omdat je denken altijd een selectie maakt. Misschien wordt het tijd te erkennen dat objectiviteit helemaal niet kan bestaan door onze manier van denken.

Misschien wordt het tijd om te beseffen dat het idee ‘ik denk dus ik ben’ omgedraaid mag worden. Je bent, dus je denkt, voelt, praat, beweegt, eet, drinkt en nog veel meer.  Je lichaam stelt je hier in het aardse bestaan toe in staat, je lichaam zelf functioneert als een soort laserstraal.

Dus wie ben jij? Het eeuwige bewustzijn dat alles omvat, of de denker die slechts een gedeelte van het geheel beschouwt? En wie zijn wij dan? Zijn wij van elkaar losgezongen laserstraaltjes of een combinatie van alle laserstralen die samen één groot licht vormen?

Je kunt boven de beperkingen van je denken uitstijgen en daarmee de laserstraal uitbreiden tot een veel bredere lichtstraal die alles kan omvatten en niets of niemand uitsluit. Je kunt besluiten al die verschillende laserstralen te aanvaarden als deel van het geheel, van één groot bewustzijn. 


In : van impasse naar inspiratie 


Tags: denken  bewustzijn  overtuigingen  beperkingen  laserstraal 
 
 

Make a free website with Yola