Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Blind voor mens en recht

Posted by Renée Merkestijn on Tuesday, February 27, 2024 Under: Maatschappij
De parlementaire enquêtecommissie heeft een rapport geschreven over het fraudebeleid van overheid. De conclusies zijn afschuwelijk. Nog afschuwelijker is, dat het tot op heden niet is opgelost. We leven in een tijd waarin medemenselijkheid bij de hoogste organen in ons land verdwenen lijkt. Tijd om dat terug te brengen. Dat kan alleen als je zelf je ogen opent voor mensen en hun recht en voor elkaar opkomt.

"In een verhard politiek en maatschappelijk klimaat zijn de drie staatsmachten blind geweest voor mens en recht, waardoor levens zijn vermorzeld. Het is pijnlijk dat juist het systeem van sociale zekerheid en toeslagen dat is bedoeld om mensen te ondersteunen, diezelfde mensen in de vernieling heeft geholpen. Het kabinet en het parlement hebben gefaald, de uitvoering heeft onrechtmatig gehandeld en de rechtspraak is tekortgeschoten in het bieden van bescherming aan mensen. Hierdoor zijn grondrechten van mensen geschonden en is de rechtsstaat terzijde geschoven. Daar liggen patronen aan ten grondslag die tot op de dag van vandaag nog niet doorbroken zijn."


Zie hier het volledige rapport: Rapport parlementaire enquêtecommissie Fraudebestrijding en Dienstverlening: ‘Staatsmachten waren blind voor mens en recht’ | Tweede Kamer der Staten-Generaal


In : Maatschappij 


Tags: enquetecommissie  fraude  staat  medemenselijkheid 
 
 

Make a free website with Yola