Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Chagrijnig zijn

Posted by Renée Merkestijn on Sunday, June 30, 2013 Under: Omgaan met emoties

Chagrijnig zijn beïnvloedt de kijk op je leven. Je interpreteert alles wat gebeurt op een negatieve manier.
Op je chagrijnige reacties komt vaak een tegenreactie van anderen. Zo zorg je voor steeds meer redenen om chagrijnig van te worden.
Je roept graag dat het aan de buitenwereld ligt, maar het ligt aan je eigen kijk op zaken, je eigen negatieve emoties en reacties.

Wat te doen? Pauze! Erken dat je chagrijnig bent. Vraag je af waarom. Zoek oplossingen. Neem de benodigde stappen.

Misschien ben je gewoon moe, heb je slecht geslapen, ben je te lang doorgegaan. Dan is het een kwestie van even rust nemen, bij te slapen, of iets doen wat jou ontspanning geeft.

Misschien zijn er problemen of ergernissen die om oplossing vragen. Misschien weet je niet hoe. Misschien durf je de noodzakelijke stappen tot verandering niet te zetten. Gebruik je energie niet om chagrijnig te zijn, maar om jezelf te onderzoeken.

Misschien verplicht je jezelf tot dingen die je niet zo leuk vindt. Besluit iets te doen wat je wel leuk vindt. Als dat niet kan, verzin een manier om het leuk te maken. Als dat niet kan, besluit dat dit in ieder geval de laatste keer is.

Zo gebruik je jouw chagrijnigheid als signaal om de juist aktie te ondernemen,om je leven plezieriger te maken. Veel plezier!

In : Omgaan met emoties 


Tags: chagrijnig  stress  negatief  reacties  emoties  pauze  oplossing  stappen 
 
 

Make a free website with Yola