Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Citaat uit HSP boek, je hart volgen

Posted by Renée Merkestijn on Tuesday, March 22, 2022 Under: Hooggevoeligheid

 Je hart volgen en dingen doen waar je blij van wordt, is niet egoïstisch, zoals sommige mensen denken, integendeel. We zijn unieke wezens, ieder mens dient zijn/haar geluk op geheel eigen manier te vinden en zal daarmee een bijdrage aan het geluk van anderen zijn. Als jij boekhouder wordt terwijl je liever reisleider bent, voel jij jezelf onprettig en je collega’s en klanten zullen het contact evenmin prettig vinden, omdat je het werk met minder liefde doet.

Om de vergelijking met het lichaam en cellen weer te gebruiken, we gaan om een aantal redenen tegen ons hart in. Stel jij bent een hartcel:

·         Aanpassing. Het is als hartcel niet de bedoeling een longcel te worden, iets gaat doen wat niet bij je past. Want dan draag je als hartcel niet meer bij aan het organisme via jouw specifieke talenten, je pompt geen bloed meer rond.

·         Opoffering. Het is niet de bedoeling dat je als hartcel zuurstof weigert, jezelf opoffert voor andere cellen. Want dan functioneer je als hartcel niet meer goed en het geheel uiteindelijk evenmin.

·         Egoïsme. Het is niet de bedoeling dat je alle zuurstof van de longcellen als hartcel voor jezelf opeist, want dan sterft het hele organisme en jij uiteindelijk ook.

·         Aanvallen. Het is niet de bedoeling dat je als hartcel andere cellen aanvalt, want dat ondermijnt het organisme waar jij toe behoort en je valt in wezen jezelf aan.

Kortom, als je je hart volgt, volg je jouw spirituele doel en natuurlijke behoeften, waarmee je bijdraagt aan het geheel. We vertalen bijdragen vaak beroepsmatig, maar dit hoeft niet. Je bent een bijdrage als vrijwilliger, mantelzorger, goede vriend of vriendin, buur of lid van een vereniging, maar ook door er gewoon te zijn. Omdat we in deze maatschappij veel uren werken, is het wel belangrijk een beroep te kiezen dat bij je past, ofwel daarin je hart te volgen.

Wil je het boek "Omgaan met hooggevoeligheid' bestellen, dan kan dit tot de verschijningsdatum van 14 april 2022 met korting via de uitgever. Daarna geldt de normale prijs.


In : Hooggevoeligheid 


Tags: hart volgen  vergelijking  belemmeringen 
 
 

Make a free website with Yola