Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Consumeren en sprinkhanen

Posted by Renée Merkestijn on Thursday, April 15, 2021 Under: Creëer je eigen werkelijkheid.

Consumeren en sprinkhanen

Ons wordt geleerd dat we zoveel mogelijk moeten hebben. We zijn als sprinkhanen die zich vol eten en een kaal land achterlaten.

Als je als sprinkhaan veel hebt gegeten, wordt je lijf groter. Je krijgt meer honger dan de anderen. Je móet ook meer eten om dat grotere lijf te onderhouden. Je bent afhankelijker van eten dan sprinkhanen met kleinere lijven, die met minder toekunnen.

In onze cultuur worden de voordelen van grote sprinkhanen zijn benadrukt. Ze worden bewonderd. Veel mensen streven er naar zelf een grote sprinkhaan te worden. Je hebt zoveel te vreten, fantastisch, denken we.

De keerzijde is, dat je jezelf vastzet in het eetpatroon en steeds meer nodig hebt. Dat eten wordt beëindigd door schaarste, als alles bijna leeg gevreten is. Het is maar de vraag wie overleefd, de dikke sprinkhaan die moet interen, of de kleine sprinkhaan die met minder toe kan.

Ons leven en onze economie is op groeiende consumptie gebaseerd. We geloven dat we daarmee groot en sterk worden, maar we maken onszelf afhankelijk van onze vreetzucht en maken onszelf kwetsbaar en verslaafd eraan.

Als je liever vrij onafhankelijk bent, onderzoek dan of je dit wel wilt. Wil je wel die grote sprinkhaan worden, die zijn steeds grotere lijf, zijn groeiende behoeften, voortdurend moet voeden. Daar voortdurend en steeds meer ook mee bezig moet zijn. 

Je kunt misschien leren die kleine en flexibele sprinkhaan te zijn, die niet zoveel nodig heeft. Die nuchter kijkt wat echt nodig is. Die het land laat herstellen in plaats van het kaal te vreten, zodat er genoeg is voor iedereen, ook in magere tijden.

 


In : Creëer je eigen werkelijkheid. 


Tags: consumeren  sprinkhanen  afhankelijkheid  ideaalbeeld  groei 
 
 

Make a free website with Yola