Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Corona en angst

Posted by Renée Merkestijn on Monday, February 22, 2021 Under: Creëer je eigen werkelijkheid.

Corona en angst

Stress is angst, angst doet je lichaam focussen op overleven. Het lichaam zet al zijn energie daarvoor in. Als de stress lang aanhoudt, word je ziek, omdat je immuunstelsel niet meer goed functioneert en je energievoorraden uitgeput raken. De meeste welvaartsziekten vinden hun oorzaak in stress, in angst.

Hoe over corona wordt gepraat en geschreven, wakkert angst aan. Hoe meer angst, hoe slechter het is voor je lijf, dus hoe vatbaarder je wordt voor corona. We denken corona te voorkomen met onze angsten, maar onze angsten vergroten juist het risico corona te krijgen.

Alles wat ons plezier geeft, voorkomt en vermindert stress en angst. Als je geniet van de natuur, van buiten zijn, van gezellig onder vrienden zijn, van leuke dingen ondernemen, dan geeft dat plezier. Het vervelende is, de coronamaatregelen belemmeren ons in ons plezier, dus ondermijnen onze gezondheid nog verder.

Hier speelt de wet van aantrekking eveneens een rol. Die wet zegt: wat je aandacht geeft groeit, zeker als dit met veel emotie gepaard gaat. Als je focust op fijne dingen, groeien de fijne dingen in je leven. Als je met emotie focust op nare dingen, groeien de nare dingen in je leven. Als je focust op ziekte met angst, groeit ziekte in je leven. Als je focust op gezondheid met emotie, met plezier, groeit gezondheid in je leven.

Dus als je gezond wilt zijn, focus op gezondheid en plezier, laat je angsten en zorgen los. Houd je niet voortdurend bezig met nieuws dat angst en stress aanwakkert. Richt al je energie en aandacht op wat je wél wilt, niet meer op wat je niet wilt.

Dit focussen op plezier is wennen. We hebben geleerd dat je op problemen en ellende moet focussen, om problemen en ellende te voorkomen en te verhelpen. We houden ons daardoor voortdurend bezig met wat we niet willen. In werkelijkheid is het dus precies andersom. Je dient te focussen op positieve zaken, de goede dingen van het leven, om problemen en ellende te voorkomen.

 


In : Creëer je eigen werkelijkheid. 


Tags: corona  angst  stress  gezondheid  wet aantrekking  focus  plezier 
 
 

Make a free website with Yola