Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Corona en maatregelen vanuit stress

Posted by Renée Merkestijn on Monday, April 27, 2020

Corona en maatregelen vanuit stress

Door stress kun je niet meer redelijk nadenken. Je ziet overal beren op de weg.  Om bij beren te blijven. Iemand die in stress gevangen zit, kan als volgt redeneren: “Oh help, er zitten beren in Canada en beren kunnen je opvreten. Ahhhhh, ik ga dus echt nooit van mijn leven naar Canada, ik zou er nooit willen wonen.” Of misschien iets van: “Ahhhhh, we moeten al die beren meteen vermoorden, die zijn vreselijk en tot die tijd blijf ik thuis.”

De realiteit is, er leven in Canada mensen dagelijks samen met beren. Ze zitten in de tuin, in hun vuilnis, in hun auto. Mensen gaan zelfs het bos in, waar al die beren zitten. Ze zijn echter uit de stressreacties gestapt. Beren horen nu eenmaal bij het leven daar, mensen zijn voorzichtig en passen zich aan, nemen voorzorgen, maar slaan niet volledig op de vlucht en sluiten zich niet op in huis. Ze moorden ook niet massaal de beren uit.

Corona kan je vergelijken met het ontdekken van beren. In het begin is het doodeng en dan ren je hard weg of ga je ze afpaffen, dit is de stressreactie, vechten, vluchten. Maar geleidelijk aan ga je nuchter nadenken over hoe je deze nieuwe realiteit moet hanteren.

Het heeft geen zin in  de stress en paniek te blijven hangen, mede omdat stress je normale functioneren, dus ook je denken en emoties, ondermijnt. Wat uiteindelijk nare gevolgen heeft voor je gezondheid. Raak niet in paniek, maar denk rustig na.

De beren blijven, corona blijft waarschijnlijk ook. Maar daar hoef je niet van in paniek te raken. Neem nuchter je maatregelen en pas je aan de veranderde omstandigheden aan. Het hoort nu eenmaal bij het leven dat dingen veranderen. Stress zorgt voor overdreven maatregelen, denk aan wc-papier hamsteren. 

Dit is niet alleen op persoonlijk terrein van belang. Ook overheden zullen uit hun paniekreacties moeten komen en nuchter gaan nadenken. Vooral geen overdreven angstreacties en stressreacties toelaten, want die zullen alleen maar tot overdreven maatregelen leiden. Kies een eenvoudig en nuchter beleid, dat zo min mogelijk impact heeft op het dagelijkse leven.

 Tags: corona  stress  beren  nuchter  aanpassen  realiteit 
 
 

Make a free website with Yola