Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Corona trauma collectief

Posted by Renée Merkestijn on Thursday, November 2, 2023 Under: Maatschappij

In de jaren 2020 en 2021 hebben we in mijn ogen een collectief traumatische ervaring gehad met het coronagebeuren, welke nog steeds niet is verwerkt.

Je kan het vergelijken met oorlogstrauma's van soldaten, c-PTSS, complexe posttraumatische stressstoornis. Kenmerken daarvan kan je vinden op (
Wat is een posttraumatische stressstoornis? - Hersenstichting).

I
n het kort: ‘Het zelfbeeld van mensen raakt ondermijnd, ze kunnen hun emoties niet meer reguleren, kunnen gevaarlijk/beschadigend gedrag tonen om met emoties om te gaan en krijgen moeite met het krijgen en onderhouden van relaties.’ 

Ons collectieve zelfbeeld is negatiever geworden. De onverwerkte emotionele problemen tonen zich m.i.. nu op een heel scala aan levensgebieden. Dit leidt weer tot nieuwe problemen of trauma’s. 
Individueel is trauma op te lossen, maar met zoveel mensen die het probleem hebben wordt het lastiger. De heftigheid die we in de wereld ervaren heeft mogelijk hiermee te maken.

Als jijzelf of mensen in je omgeving sinds ongeveer die jaren moeite hebben met emoties en relaties, kijk dan hier naar als mogelijke eerste oorzaak. Help jezelf en anderen om weer rust te vinden. Oplossingen vinden begint met erkennen van een probleem.


In : Maatschappij 


Tags: trauma  corona  covid  collectief  verwerking  emoties reguleren  zelfbeeld 
 
 

Make a free website with Yola