Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Cursus in Wonderen 1-19

Posted by Renée Merkestijn on Saturday, December 9, 2023 Under: Spiritualiteit

Cursus in Wonderen, samenvatting lessen 1-19. Wat is de boodschap in eenvoudiger bewoordingen? Voor veel mensen is de Cursus in Wonderen moeilijk te begrijpen, daarom deze korte uitleg. In de lessen zelf vind je de uitgebreide uitleg. 

Les 1. Niets wat ik in deze kamer [in deze straat, uit dit raam, op deze plek] zie betekent iets.

Les 2. Ik heb alles wat ik in deze kamer [in deze straat, uit dit raam, op deze plek] zie alle betekenis gegeven die het voor mij heeft.

Les 3. Ik begrijp niets wat ik in deze kamer [in deze straat, uit dit raam, op deze plek] zie.

Les 4. Deze gedachten betekenen niets. Ze zijn net als de dingen die ik in deze kamer [in deze straat, uit dit raam, op deze plek] zie.

In deze eerste vier lessen wordt uitgelegd dat we alles wat we in de wereld waarnemen (zien), voortdurend interpreteren (betekenis geven), er zelf in onze geest van alles over bedenken (onze gedachten). Daardoor zien we niet de werkelijkheid, maar slechts onze interpretatie van de werkelijkheid.

Les 5. Ik voel nooit onvrede om de reden die ik denk.

Les 6. Ik voel onvrede omdat ik iets zie wat er niet is.

Het gevolg van deze interpretatie is dat als we onvrede voelen over de werkelijkheid, die onvrede niet voortkomt uit de werkelijkheid, maar uit onze eigen interpretatie van de werkelijkheid. We ervaren innerlijk slechts de gevolgen van onze interpretaties.

Les 7. Ik zie alleen het verleden.

Les 8. Mijn denkgeest is voortdurend bezig met voorbije gedachten.

Les 9. Ik zie niets zoals het nu is.

Onze geest interpreteert de werkelijkheid vanuit het verleden, vanuit oude gedachten en overtuigingen. We nemen het heden niet waar zoals het is, maar tonen onze oude gedachten en interpretaties erover. Het zijn daarmee projecties.

Les 10. Mijn gedachten betekenen niets.

Les 11. Mijn betekenisloze gedachten laten mij een betekenisloze wereld zien.

Les 12. Ik voel onvrede omdat ik een betekenisloze wereld zie.

Die projecties van onze geest laten daarmee interpretaties zien, een door ons verzonnen, niet bestaande (betekenisloze) wereld. Als we onvrede voelen, voelen we onvrede als gevolg van onze interpretatie en projecties. 

Les 13. Een betekenisloze wereld baart angst.

Les 14. God heeft geen betekenisloze wereld geschapen.

Les 15. Mijn gedachten zijn beelden die ik heb gemaakt.

Wat we waarnemen is een verzonnen, niet bestaande (betekenisloze) wereld, die ons angst aanjaagt. God (het alomvattende bewustzijn waar alles uit voortkomt en waar alles deel van uitmaakt) heeft deze geprojecteerde wereld niet gecreëerd. Wij creëren deze illusionaire wereld met ons eigen denken.

Les 16. Ik heb geen neutrale gedachten.

Les 17. Ik zie geen neutrale dingen.

Onze gedachten en overtuigingen zijn door projecties uit het verleden niet neutraal, waardoor we ook geen neutrale werkelijkheid kunnen ervaren. Onze gekleurde perceptie bepaalt daarmee onze ervaring van de werkelijkheid.

Les 18. Ik ben niet de enige die de gevolgen ervaart van mijn zien.

Les 19. Ik ben niet de enige die de gevolgen ervaart van mijn gedachten.

Onze gekleurde perceptie, onze waarneming (zien) en onze interpretaties (gedachten) hiervan, heeft gevolgen voor onze eigen ervaringen plus die van anderen.


In : Spiritualiteit 


Tags: acim  cursus in wonderen  lessen  duiding 
 
 

Make a free website with Yola