Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Dader-slachtofferspel

Posted by Renée Merkestijn on Saturday, October 7, 2023 Under: Creëer je eigen werkelijkheid.

Het ego denkt in tegenstellingen, zoals bijvoorbeeld in daderschap en slachtofferschap. Het zijn rollen die mensen kunnen spelen als ze vanuit het ego leven. Die twee kunnen niet bestaan zonder elkaar, ze zoeken elkaar zelfs op. De problemen ontstaan niet per ongeluk, want de visies zijn op hetzelfde waanidee gebaseerd. Soort zoekt soort. Energetisch trek je gelijke frequenties in je leven. Je kan van rol wisselen, van  dader slachtoffer worden en andersom, maar dan blijft de egovisie en de frequentie dezelfde.

Het ego maakt je wijs dat de dader een beter mens is, of het slachtoffer een beter mens is, beide ideeën komen voor. De waarheid is dat alle mensen oké zijn en je helemaal niet in zo’n rollenspel hoeft mee te doen. Je kan er boven staan, waarmee je eigenlijk alle innerlijke en uiterlijke strijd uit je leven verwijdert.

Je ziet dit onnodige spel zowel in het klein als in het groot, tussen personen en landen. We zijn vaak boos op de daders en hebben medelijden met de slachtoffers. Maar diezelfde slachtoffers kunnen zo boos worden dat ze zelf weer dader worden. De rollen blijven veranderen, maar het spel blijft hetzelfde.

De enige uitweg is stoppen met denken in daders en slachtoffers. Gaan inzien dat de denkwijze van beiden in wezen exact hetzelfde is. Daders en slachtoffers geloven beiden dat het nodig is om dit spel te spelen.

Loop er van weg als je merkt dat je in een van de beide rollen stapt. Ga  niet emotioneel mee in het spel van anderen, ga niet de ene of de ander slecht verklaren. Ga je niet identificeren met een van de twee partijen. Blijf zien dat mensen die dit spel spelen in het egodenken vastzitten en blijf daar zelf uit. Het dader-slachtofferdenken denken met haar beide rollen, moet worden losgelaten, wil er ooit vrede ontstaan.

 


In : Creëer je eigen werkelijkheid. 


Tags: dader  slachtoffer  ego  visie  energetisch 
 
 

Make a free website with Yola