Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Discriminatie

Posted by Renée Merkestijn on Monday, March 18, 2024 Under: Maatschappij


Ieder mens discrimineert, omdat het ego in de mens nu eenmaal discrimineert. Het ego in de mens leeft in angst, oordeelt iets of iemand en valt dan aan. Dat is niet iets dat we graag horen. Daarom projecteert het ego wat hij doet altijd op anderen. Hij beschuldigt een ander van iets wat hij zelf doet, maar probeert te ontkennen.

Het ego zoekt verschillen en de makkelijkste die je kan vinden zijn uiterlijkheden. Daarom is discrimineren op uiterlijk populair. Maar zelfs mensen van ongeveer hetzelfde uiterlijk kunnen elkaar discrimineren, omdat ze binnen die groep ook weer verschillen zoeken. Bijvoorbeeld mensen uit ander gebied of met een andere religie.

Zolang het ego in de mens overheerst, zal je niet aan discriminatie ontkomen.

Het ego loslaten is het loslaten van angst, oordeel en het aanvallende gedrag dat daaruit voortkomt. Het ego creëert een illusie van veiligheid, maar in werkelijkheid maakt hij het leven onveilig voor iedereen.

De natuurlijke mens kent geen ego en zoekt naar overeenkomsten en samenwerking om welzijn en welvaart voor elkaar te versterken. De natuurlijke mens waardeert iedereen om zijn of haar bijdrage aan het geheel, ondersteunt de ander daarin. Dat is iets waar we allemaal naar kunnen streven.

 


In : Maatschappij 


Tags: discriminatie  ego  angst  oordeel  projectie  natuurlijke mens 
 
 

Make a free website with Yola