Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Dualiteit overwinnen

Posted by Renée Merkestijn on Saturday, September 18, 2021 Under: Creëer je eigen werkelijkheid.

Dualiteit overwinnen

Dualiteit bestaat alleen in onze eigen geest. Je bent zelf degene die in polen denkt. Goed en slecht, aanval en verdediging, dader of slachtoffer, winnaar en verliezer, ik en de ander. Dit kan alleen als je denkt dat jij afgescheiden bent van iets buiten jou. Je neemt dan één positie in, de/het andere de andere positie.

Wil je dualiteit overwinnen, dan kan je geestelijk afstand nemen van jouw gekozen positie in je hoofd. Stop jezelf als goed of slecht, als dader of  slachtoffer te zien. Hiernaar wordt spiritueel verwezen met het acceptatie. In plaats van positie kiezen, kies je een positie boven de twee polen en handelt vanuit dit nieuwe standpunt.

Je kunt tegen jezelf zeggen: “Ah, ik zie mezelf als winnaar en ik zie de ander als verliezer, of andersom. Maar als er eigenlijk nooit winnaars of verliezers kunnen bestaan, alleen mensen die doen wat ze doen, of dingen die gebeuren zoals ze gebeuren? Als ik er nu alleen zelf alles in positie en oppositie in wil delen?"

We zijn opgevoed met het idee dat als je geestelijk geen positie inneemt, je automatisch de rol van verliezer of slachtoffer krijgt. Terwijl we juist door zo’n positie te kiezen, meteen ook oppositie creëren in onze geest en daarmee conflict en drama. Dualiteit ontstaat in je eigen hoofd. Probeer eens boven het posities uit te stijgen als je erin zit. Probeer vooral alles eens te doen, zonder dat je in je geest welke positie dan ook inneemt.

In : Creëer je eigen werkelijkheid. 


Tags: dualiteit  eenheid  conflict  positie  oppositie 
 
 

Make a free website with Yola