Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Economie stort in?

Posted by Renée Merkestijn on Tuesday, August 23, 2022 Under: Maatschappij

De term economie stond ooit voor het gezamenlijke huishouden. Nu staat het nog alleen voor geldproductie. Wat ze bedoelen met ‘instorten van de economie’ is dat de geldproductie instort, maar met het huishouden kan het dan soms juist prima gaan. Als voorbeelden:

Als iedereen 100% gezond zou zijn, stortte de ‘economie’ in. Dan heb je geen doktoren, verplegers, ziekenhuizen, verzorgenden nodig. Wij zijn heerlijk gezond, maar dat is slecht voor de geldproductie.

Als we allemaal zelfvoorzienend werden, stortte de ‘economie’ ook in, want dan kochten we minder in de winkels. Niet het huishouden stort in, daar gaat het juist prima mee, maar de geldproductie stort in.

Mensen die de wereld draaiende houden, krijgen amper geld of werken als vrijwilliger. Ze worden niet tot de economie gerekend, ze dragen niet bij aan de geldproductie. Maar we weten dat als ze stoppen, dat het een zooitje wordt. Als we onzinwerk doen daarentegen, produceren we veel geld, maar is het allemaal gebakken lucht en het verbetert het gezamenlijke huishouden niet. Integendeel.

Het wordt tijd dat we anders naar economie gaan kijken, dus niet alleen geldproductie als definitie en daarmee als norm nemen. Want als je een term verkeerd definieert, ga je ook verkeerd naar de wereld kijken en verkeerd handelen. Dan stel je je prioriteiten niet meer goed.

Onze economie in de zin van gezamenlijk huishouden is slecht geworden, juist omdat we economie als geldproductie blijven definiëren en niet meer goed voor onszelf zorgen. 

In : Maatschappij 


Tags: economie  huishouden  geldproductie  instorten 
 
 

Make a free website with Yola