Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Eenheid en dualiteit

Posted by Renée Merkestijn on Sunday, February 4, 2024 Under: Spiritualiteit


Onze geest staat voor eenheid en harmonie, ons denken voor dualiteit en conflict. Onze geest, de eenheid, kan eigenlijk nooit worden gebroken. Alleen in gedachten kunnen we onszelf in delen splitsen. Het idee van dualiteit is zelfbedacht, het is een illusie.

Nu lijkt de illusie heel echt, omdat we creatieve wezens zijn en dat wat we denken voor ons echt is, ook al is het een illusie. Als je uitgaat van eenheid, creëer  je eenheid en harmonie. Als je uitgaat van dualiteit, creëer je dualiteit en disharmonie, welke in werkelijkheid een illusie is.

Je kunt het vergelijken met een vaas die je in gedachten op de grond gooit, je ziet alleen nog scherven. Je denkt dat je slechts een scherf bent, in plaats van één met die vaas. In plaats van in gedachten al die scherven te lijmen om weer heel te worden, kun je de illusie van de kapotte vaas loslaten.

Ons denken laat ons zien wat onze uitgangspunten zijn, eenheid of dualiteit. Als je de wereld vanuit dualiteit bekijkt, leef je eigenlijk vanuit een misvatting. Heling kan niet binnen het duale denken plaatsvinden, maar alleen door daar bovenuit te stijgen naar  het niveau van de geest.

 


In : Spiritualiteit 


Tags: eenheid  dualiteit  illusie  gebroken  heel 
 
 

Make a free website with Yola