Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Ego-duivel

Posted by Renée Merkestijn on Sunday, September 27, 2020 Under: Zelfkennis

Ego-duivel

Jij bent een liefdevol, energetisch wezen, met inherente goedheid. In ons dagelijks leven worden we aan het twijfelen gebracht hieraan. Deze verwarring wordt veroorzaakt  door het ego, sommigen zeggen door de duivel, vandaar ego-duivel. Het ego doet dit op een slimme manier, zodanig, dat we zijn negatieve uitspraken over onszelf, over anderen of over het leven gaan geloven en ons ongelukkig gaan voelen. Onze aandacht gaat hierdoor naar het ego, die zich voedt met onze energie. Het egoïsche denken ondermijnt onze energie, onze liefdevolle natuur.

Een handige manier om het ego  te doorzien, is door je eigen negatieve uitspraken te gaan zien als projecties van het ego. Praktisch doe je dit door het woord ego (of duivel)  in deze uitspraken op te nemen.  Zo leg je de mechanisaties bloot. Even wat voorbeelden, die de werking van het ego laten zien.

De uitspraak ‘ze haten je’ wordt dan ‘het ego haat je’.
De uitspraak ‘je bent niet liefdevol’ wordt dan ‘het ego is niet liefdevol’‘
De uitspraak: 'mensen zijn gevaarlijk’ wordt dan ‘het ego is gevaarlijk’ of ‘het ego wilt dat ik bang ben voor mensen’.
De uitspraak: ‘je wilt alleen maar aandacht’ wordt dan ‘het ego wilt alleen maar aandacht’.
De uitspraak: ‘je kunt niet tegen alleen zijn’ wordt ‘het ego kan niet tegen alleen zijn’.
De uitspraak: ‘je bent een zwakkeling’ wordt ‘het ego wilt graag dat ik zwak ben en hij sterk.’
De uitspraak: ‘het leven is een tranendal’ wordt het ‘egoleven is een tranendal’.

Neem altijd uitspraken die je vaak in je eigen hoofd vaak hoort, vertaal ze zoals hierboven naar ego-uitspraken. Vat deze ego-uitspraken vervolgens samen. Zo zie je hoe het ego er voor jou uitziet, hoe het ego jouw liefdevolle natuur probeert te ondermijnen en energie van jou probeert af te tappen, je ervan weerhoudt je natuurlijke liefdevolle zelf te zijn.

De samenvatting van bovenstaande uitspraken zou zijn: ‘Het ego haat mijn liefdevolle natuur, is zelf haatdragend, wilt voortdurend de aandacht, kan niet alleen zijn, wilt zichzelf sterk maken door mij zwak te maken. Deze ego-manier van leven creëert voor mij een tranendal in dit leven.

Het is misschien confronterend, maar helpt je te zien dat niet jijzelf of andere mensen de slechteriken zijn, wat het ego je graag doet geloven. Hij doet het je geloven, om zich met jouw energie te voeden en je van je liefdevolle zelf los te weken. Deze manier van vervangen van je negatieve uitspraken, helpt je om van het ego los te komen.


In : Zelfkennis 


Tags: ego  duivel  liefde  haat  ongelukkig  gelukkig  uitspraken 
 
 

Make a free website with Yola