Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Ego op de schietbaan

Posted by Renée Merkestijn on Monday, May 24, 2021 Under: happiness

Ego op de schietbaan

Het ego leeft in een illusie van angst en oordeel. Die denkt dat het leven een soort schietbaan is met hindernissen. Zo'n schietbaan waarbij uit alle hoeken bordkartonnen vijanden plotseling  omhoog kunnen komen en het vuur openen, maar in zijn beleving zijn de vijanden echt. Er zijn allerlei kuilen en hindernissen en doodlopende wegen, waardoor je op achterstand kan komen te staan en een makkelijk doelwit wordt. Dit zijn de ego angsten. Om zich te verdedigen heeft het ego een volautomatisch wapen tot zijn beschikking, waarmee hij zijn vijanden kan aanvallen. Hij hoeft maar naar iemand te wijzen en er wordt meteen gevuurd. Dat wapen is oordeel.

Het ego heeft niet door dat hij zelf deze nachtmerrie van de schietbaan creëert, dat alle vijanden van bordkarton zijn. Het ego heeft niet door dat zodra hij op de aan- en uitknop drukt, de schietbaan buiten werking raakt. Dan komen geen vijanden meer oppoppen, dan hoeft hij niet meer bang te zijn. Dan heeft hij zijn wapen niet meer nodig, hoeft hij niet te schieten, dus niet meer oordelen, mentaal, verbaal of met fysieke aanval. Dan ontstaat er vrede.

De knop die het schietspel volledig stopzet heet vergeving. Vergeving is het doorzien van de illusies van het ego. Het jezelf en andere spelers niet meer kwalijk nemen dat je zo sterk in de illusie geloofde, dat je voortdurend in angst en oordeel verkeerde en op elkaar bleef schieten.

 

 


In : happiness 


Tags: ego  schietbaan  angst  oordeel  vergeving  uitknop 
 
 

Make a free website with Yola