Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Egowereld

Posted by Renée Merkestijn on Thursday, December 1, 2022 Under: Spiritualiteit

Egowereld


De wereld wordt vooral beheerst door het egoïsche bewustzijn, gekenmerkt door angst en oordeel. Het ego identificeert zich met zijn kwetsbare lichaam, ziet dat lichaam als afgescheiden van de rest van de wereld. Om te overleven moet hij leuke dingen uit de wereld halen en de nare dingen wegwerken. Voor het ego is het leven een voortdurende strijd.

Het ego is bang voor alles om zich heen, zoekt schuldigen voor zijn angsten. Die schuldigen worden veroordeeld en vervolgens aangevallen, liefst verslagen of gedood. Maar de aanval neemt de angsten niet weg. Je kan in deze egowereld zelf ook weer worden veroordeeld en verslagen. De strijd blijft. Uiteindelijk is de enige oplossing voor het ego, als enige overblijven. Of eventueel met een klein groepje mensen die je niet aanvallen. Het ik/wij tegen de wereld idee.

In werkelijkheid is ons bewustzijn vele malen groter dan het egoïsche bewustzijn, bewustzijn heeft oneindige mogelijkheden. Wij hebben vanuit een angstige gedachte een 3D doos (dimensie) voor onszelf  gecreëerd, ons afgescheiden van het grote geheel. In dat doosje is het zelf een lichaam en moet je je  door tijd en ruimte bewegen om met elkaar te communiceren via dat lichaam. Dat lichaam geeft je het idee dat je veilig bent, dat niemand bij je kan komen of je gedachten kan kennen, behalve als je het toelaat.

In werkelijkheid heeft je bewustzijn deze beperkingen niet. Je kan direct communiceren met alles wat bestaat, zonder gebruik te maken van je lichaam. We noemen dit meestal paranormale vermogens, . Je breekt hiermee de wanden van die 3D doos open. Dat kan voor het ego angstig zijn, want het betekent dat je lichaam je geest helemaal niet beschermt, dat alles open is. Dit roept vaak opnieuw angst op en oordeel. Niet voor niets wordt het paranormale verketterd door het ego.

Wakker worden is beseffen dat je jouw bewustzijn via angsten en oordelen beperkt hebt tot een doosje, een zeer beperkte 3D ervaring. Weetdat je die fictieve wanden kan doorbreken, die zelf-gecreëerde grenzen en beperkingen kan overstijgen.

Wen aan het idee dat angst en oordeel jou slechts de illusie geeft dat je lichaam jouw geest beschermt en je jouw geest kan verbergen voor anderen. Wen aan het idee dat alles open is, dat je bewustzijn vele malen ruimer is dan je ooit hebt geleerd. En ga daar naar leven, door elke keer een stukje van de illusie van deze doos voor jezelf weg te nemen om zo ruimte te scheppen.


In : Spiritualiteit 


Tags: 3d  ego  angst  oordeel  ruimte  beperking  grens  paranormaal 
 
 

Make a free website with Yola