Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Er is maar één ziekte

Posted by Renée Merkestijn on Sunday, June 12, 2022 Under: Healing

Er is maar één ziekte

De medische encyclopedie bevat steeds meer ziektes en details over ziektes. De DSM breidt zich voortdurend uit met nieuwe mentale problemen. De wetenschap ontdekt steeds nieuwe virussen en bacteriën die problemen kunnen geven.

De rationele linkerhersenhelft houdt zich graag bezig met details en met het benoemen van de gevonden details. Hiermee denkt het problemen te kunnen begrijpen en oplossen. Voor elk gevonden detail wordt vervolgens een gedetailleerde oplossing bedacht, het aantal medicijnen en behandelingsmethoden breidt zich daardoor net zo goed steeds verder uit.

De vraag is alleen, wat is de kern van al die ziekten en mentale problemen en van onze vatbaarheid voor al die virussen en bacteriën? Kunnen al die details niet wijzen op iets overkoepelends?

Door mijn ervaringen als healer en coach en door alles wat ik leerde over psyche en spirit, heb ik gemerkt dat er maar één oorzaak is voor alle verstoringen van het evenwicht in lichaam en geest Dat is het gebrek aan liefde. Gebrek aan liefde voor jezelf, voor anderen en voor de wereld.  Alle ziektenamen zijn slechts namen voor de diverse vormen die dit gebrek aan liefde kan aannemen.

De meeste mensen worstelen met een gebrek aan liefde. Dit zorgt ervoor dat ze slecht voor zichzelf zorgen. Als je niet van jezelf houdt, leef je ongezond, ervaar je veel stress, accepteer je liefdeloos gedrag naar jou toe van anderen en gedraag je je ook liefdeloos naar anderen. Anderen hebben dit probleem ook en kunnen ook liefdeloos worden naar jou toe. Hierdoor wordt je gezondheid zowel fysiek als geestelijk ondermijnd, wordt iedereen vatbaarder voor ziekte.

Om te genezen dien je van welke fysieke of mentale ziekte dan ook, dien je jezelf af te vragen, waar ervaar ik een gebrek aan liefde? Waar zorg ik niet goed voor mezelf? Waar eet of drink ik niet gezond? Waar zit ik teveel binnen? Waar doe ik werk dat me niet bevalt? Waar doe ik lelijk tegen mezelf en anderen? Waar loop ik te stressen? 

Je hoeft je niet het slachtoffer te voelen van ziektes, want meer liefde geven aan jezelf en anderen en de wereld is altijd mogelijk. Je hoeft niet zozeer bezig te gaan met de details van je ziekte. Pak vooral de kern aan. Breid liefde uit in je leven op alle mogelijke manieren.


In : Healing 


Tags: healing  ziekte  liefde  genezing 
 
 

Make a free website with Yola