Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Eten en gegeten worden

Posted by Renée Merkestijn on Monday, June 12, 2023 Under: Maatschappij

Eten en gegeten worden


Mensen zijn fysiek gezien een diersoort. Dieren blijven in leven door dieren en planten te eten. Op hoger niveau is niet alleen de mens, maar ook een dier of plant bewust leven. Fysiek gezien zitten we in een wereld van eten en gegeten worden.

De meeste mensen vinden deze kant van het bestaan niet prettig. Ontkenning is dan een handig mechanisme. Sommigen vinden dat dieren niet bewust zijn, dus die mag je dan wel eten zonder schuldgevoel. Sommigen vinden dat planten niet bewust zijn, dus die mag je dan wel eten zonder schuldgevoel. Er zijn zelfs mensen die proberen van de lucht te leven, al is dat voor de meesten ondoenlijk.

Acceptatie en respect is waar het om gaat. Accepteer dat je levens neemt om in leven te blijven. Er zijn echter grote verschillen met hoe wij en hoe de natuur met dit overleven omgaan. Wij zijn de enige dieren die vaak meer nemen dan nodig en voeding verspillen. Dit betekent dat het respect voor het leven is verdwenen.

Als je eet, of het nu een dier of plant is, is er een bewust wezen dat jou iets heel bijzonders geeft, namelijk zijn leven en zijn levenskracht. Oude volken erkenden dit, wij zijn tegenwoordig  onze verbinding met de natuur en ook met onze eigen natuur kwijtgeraakt. 

Accepteer dat je nu eenmaal levende dieren en levende planten dient te eten om te leven.  Zo is het op aarde nu georganiseerd. Toon deze dieren en planten het grootst mogelijke respect voor hun gift aan jou. 

In : Maatschappij 


Tags: eten  overleven  dieren  planten  bewustzijn  respect  acceptatie  dierlijke kant 
 
 

Make a free website with Yola