Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Focus op wat lichamelijk wel kan

Posted by Renée Merkestijn on Thursday, January 4, 2024 Under: Creëer je eigen werkelijkheid.

We hebben de neiging te focussen op wat niet kan, op gebreken, tekorten, problemen. Daarmee geef je problemen al je aandacht en vergeet je de goede dingen. We hebben zelfs geleerd voor genezing en herstel vooral te focussen op het probleem. Je verliest het prettige en goede uit het oog, versterkt de stress en houdt daarmee genezing en herstel vaak tegen.

Stel je bent een buitenmens en wandelt en fietst en tuiniert graag, je doet ook graag aan lichaamsbeweging. Nu komt er een kink in de kabel door een blessure aan je heupen en benen. De eerste reactie is met hulp van therapie proberen dat specifieke gebrek te verhelpen, lichaamsbeweging wordt vooral beweging van die gebrekkige lichaamsdelen. Je neiging is of het wandelen, fietsen en tuinieren te beperken om belasting te voorkomen, of juist het tegenovergestelde, steeds weer te proberen met overbelasting als gevolg. Dit is allemaal focus op wat niet kan, focus op het aangedane lichaamsdeel en focus op de beperking in je bezigheden. Als je dit doet, ga je je ongelukkig voelen.

Focus daarom tevens op wat allemaal wel kan. Je kan qua lichaamsbeweging focussen op beweging van delen van je lichaam die wel goed werken, je armen, hoofd en romp. Je kan bij dagelijkse klusjes en bij tuinieren er even een stoel bij pakken om ze uit te voeren. Je kan in plaats van buiten zijn via wandelen en fietsen met de auto naar een mooie plek om te tekenen of in je eigen tuin zitten tekenen. Verander ook je tijdsbesteding, ga de wandeltijd vervangen door iets wat je ook leuk vindt en wel kan, schilderen of zingen of lezen bijvoorbeeld. Hierdoor focus je op wat wel kan, waardoor je je gelukkig kan voelen.

Je mag best de aangedane lichaamsdelen voorzichtig oefenen, maar zorg dat je de negatieve focus in een positieve focus verandert. Zorg dat je je lichaam met liefde behandelt en ziet dat het lichaam meer is dan dat ene aangedane lichaamsdeel. Verander je leefwijze in positieve zin, zonder wrok of teleurstelling of ongeduld. Richt zowel je denken, je praten als je doen vooral op wat wel kan, daarmee vergroot jej e  mogelijkheden en je herstel.


In : Creëer je eigen werkelijkheid. 


Tags: kunnen  gebrek  tekort  lichamelijk  focus  positieve 
 
 

Make a free website with Yola