Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Gedachten definïeren levenservaring, genieten van rotklussen.

Posted by Renée Merkestijn on Thursday, July 18, 2013 Under: Creëer je eigen werkelijkheid.

Je kan zelfs filosofisch worden met een verfkwast in de hand, balancerend op een trapje, terwijl je alle kozijnen en goten van je huis verft.


Ik realiseerde me dat ik een paar weken van te voren enorm tegen de klus had opgezien. Wat ik toen dacht was: “Wat een hoop werk! Ik ben er weken mee bezig! Zwaar werk! En dat nog wel midden in de zomer! Ik zou liever wandelen of fietsen! En over een paar jaar moet het alweer! Een eigen huis is toch een nadeel.”

Toen ik vorige week begon, besloot ik om van de klus te genieten. En dat genieten heeft zoals ik inmiddels weet veel met gedachten te maken.

Wat het werd in mijn hoofd:
“Heerlijk in de zon werken. Lekker buiten zijn. Het is een goede lichaamsbeweging. Een prachtig resultaat om straks een paar jaar van te genieten! Wat een heerlijk huis heb ik toch. Mooi dat ik de tijd en de gezondheid heb om dit allemaal zelf te doen.”

En hoe het nu is? Ik geniet enorm van deze klus. Ik schilder elke dag een paar kozijnen. Tussendoor drink en eet ik gezellig op mijn terrasje terwijl ik het resultaat bewonder. ’s Avonds doe ik het rustig aan om mijn lichaam – dat deze vorm van lichaamsbeweging nog niet gewend is – rust te gunnen.

De clou van dit verhaal. Als je wilt genieten van iets waar je in eerste instantie tegenop ziet, kijk dan eens welke zware gedachten je koestert en verander ze in lichtere. Je gedachten definiëren je levenservaring.

In : Creëer je eigen werkelijkheid. 


Tags: rotklus  genieten  huis  gedachten  ervaring  definiëren  klus  ergens tegen opzien 
 
 

Make a free website with Yola