Spiritualiteit, HSP en Lenormand

God de Tweede

Posted by Renée Merkestijn on Saturday, May 14, 2022 Under: Maatschappij

God de Tweede


We leven in een wereld waarin mensen hun mening steeds meer als de enige ware mening zien. Die willen ze vervolgens opdringen aan andere mensen. Iedere andersdenkende wordt als gevaarlijk bestempeld en aangevallen. Dit type meningenmens lijkt zichzelf als God de Tweede te zien, maar dan wel als een controlerende en straffende God.

Als je zo in het leven staat, maak je jezelf en anderen doodongelukkig met je meningenstrijd. Het is vrediger in te zien dat niemand op de wereld de waarheid in pacht heeft. Niet de overheid, niet de wetenschap, niet de adviesorganen, niet de politiek, niet jij, niet ik, niemand. We hebben als mens zogezegd niet het niveau van een godheid die alles overziet. Meet je dit dan ook niet aan. Bescheidenheid, plus acceptatie van andere meningen, is de enige weg naar een vredig bestaan.

We zijn allemaal vrij onze mening te vormen en hiernaar te leven, waarbij de enige regel is dat je anderen vrij laat om naar hun mening te leven. Dit zijn de principes waarop mensenrechten zijn gebaseerd en waar van oorsprong de democratie op was gebaseerd. Maar we zijn ver afgedwaald van deze levensvisie.  In onze huidige cultuur vechten we elkaar de tent uit met meningen.

Het enige wat telt als vrij mens, is dat je jouw leven leidt vanuit jouw visie, zonder anderen jouw visie op te dringen. Daarmee ontstaan er minder conflicten. Als het een visie is die vrede en plezier brengt, worden mensen toch wel nieuwsgierig. Goed voorbeeld doet goed volgen. Opdringen van meningen brengt per definitie nooit vrede en plezier.

Ga niet in conflict over meningen, maar laat in je alledaagse leven zien hoe je leeft. Wees de vrede en het plezier die je jezelf en anderen toewenst. 


In : Maatschappij 


Tags: god  meningen  strijd  vrijheid  vrede 
 
 

Make a free website with Yola