Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Graaien, verleiden en aanvallen

Posted by Renée Merkestijn on Monday, July 11, 2022 Under: Maatschappij

Het ego voelt zich alleen in de wereld en probeert te overleven. Dit doet hij door zoveel mogelijk te graaien (eigenbelang) en je te verleiden jouw tijd en geld af te geven. Als er niets te halen valt, als hij je als concurrent ziet of denkt beter te kunnen, gaat hij in de aanval. Het ego geeft nooit om een medemens, beziet andere mensen vanuit nut of gevaar. Het ego zorgt daarbij altijd dat de ander harder moet werken dan hijzelf, roomt graag de vruchten van andermans noeste arbeid af.

Onze huidige maatschappij is ego-gebaseerd en je ziet bovenstaande patroon steeds terugkomen. Even wat financiële voorbeelden:

Banken verkopen dure leningen en hypotheken, maar als er niets te halen valt, laten ze mensen vallen of confisqueren je onderpand. Dit gebeurt met boeren in Smallingerland. Leningen worden abrupt gestopt, omdat banken weten dat de boeren uiteindelijk weg moeten en hun onderpand in waarde zal zakken. Er is voor de bank niets meer te halen en ze hebben haast om zelf niets te verliezen. Dat die boeren kapot gaan, is niet belangrijk. Ooit werden deze boeren verleid met gunstige voorwaarden en het verhaal dat je de lening met noeste arbeid terug kon verdienen. Een groot deel van de opbrengsten van hun noeste arbeid ging naar de banken. Nu raken ze het kwijt, omdat ze zich afhankelijk maakten en krijgen een fractie van de waarde terug.

Verleiding vindt mede plaats door de overheid. Die stimuleert de aanschaf van huizen of elektrische auto’s met subsidie en belastingkorting. Mensen schaffen die soms tegen dure leningen of hypotheken aan zelfs. Op het moment dat iedereen die spullen heeft en afhankelijk is, wordt extra belasting of hypotheek geheven. Alle mensen, ook mensen met elektrische auto’s,  moeten binnenkort kilometervergoeding betalen. Alle huizen worden zwaarder belast nadat je jaren gewerkt hebt om je hypotheek af te lossen. Zodra je afhankelijk bent, kan het graaien ongelimiteerd worden. Als je niet kan betalen, moet je huis en auto met verlies verkopen of deze worden geconfisqueerd door banken.

We zijn opgevoed met het verhaal dat het een eerlijk systeem is, maar dat is het nooit geweest. De vruchten van menselijke arbeid worden afgeroomd. Niet ten behoeve van het geheel, maar ten behoeve van een klein aantal mensen. Het is niet zo dat als je maar hard genoeg werkt, je onafhankelijk wordt en financieel vrij zal zijn, althans niet als je met deze mensen in zee gaat.

Kijk goed wat je werkelijk nodig hebt. Leen geen geld of zo weinig mogelijk en betaal schulden zo snel mogelijk af.  Maak jezelf onafhankelijk, niet alleen financieel trouwens, maar op alle fronten. Laat je niet verleiden door mooie verhalen. Weet hoe het ego werkt en kijk daar doorheen. 

 

In : Maatschappij 


Tags: ego  graaien  verleiden  aanvallen  bank  huis  auto  lening  hypotheek 
 
 

Make a free website with Yola