Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Gradaties van licht, liefde en overvloed

Posted by Renée Merkestijn on Saturday, October 2, 2021 Under: Spiritualiteit

Gradaties van licht, liefde en overvloed

Het ego creëert tegenstellingen in zijn geest en doet alsof polen echt bestaan, licht en duisternis, liefde en haat, overvloed en gebrek. Spiritueel gezien zijn er alleen gradaties van licht, liefde en overvloed.  Er is alleen weinig of veel licht, weinig of veel liefde, weinig of veel overvloed. De tegenpolen bestaan alleen in de ego-beleving. Dit betekent dat als je ego de tegenpolen ervaart, je slechts meer licht, liefde en overvloed dient toe te laten of te verspreiden door je geest daarop te richten.

Het ego-geloof in het bestaan van de negatieve pool maakt je onnodig angstig, het is in wezen een denkfout die te vergelijken is met deze punten:

  • Als het duister is ’s nachts, betekent dit niet dat de zon volledig is verdwenen. Voor het ego bestaat duisternis echt en hij maakt zich daar vreselijk druk om.
  • Als de portemonnee leeg is, betekent dit niet dat geld volledig is verdwenen, maar voor het ego bestaat schaarste echt en hij maakt zich daar vreselijk druk om.
  • Als iemand zich met haat van je afkeert, betekent dit niet dat liefde volledig is verdwenen, maar voor het ego bestaat haat echt en hij maakt zich daar vreselijk druk om.

Wat het ego doet is bang zijn voor de tegenpolen, geestelijk het gevecht aangaan met duisternis, haat en met gebrek, maar dat is als het vechten tegen windmolens. Je hoeft alleen geestelijk meer licht, liefde en overvloed toe te voegen om de ervaring te veranderen.


In : Spiritualiteit 


Tags: dualiteit  licht  duisternis  liefde  haat  overvloed  gebrek  ego 
 
 

Make a free website with Yola