Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Healing van negativiteit

Posted by Renée Merkestijn on Sunday, December 6, 2020 Under: Creëer je eigen werkelijkheid.

Healing van negativiteit

De buitenwereld is een reflectie van je binnenwereld. Dit is een van de lastigste dingen om voor jezelf te erkennen. Als je boosheid of oordeel of jaloezie of depressie ziet bij ‘de ander’ of ‘in de wereld’, zitten deze in jezelf, want anders zag je het niet.

Je kan iets alleen veranderen als je het in jezelf verandert, in plaats van het te projecteren. Besef dat je gewend bent het buiten jezelf te plaatsen. Je ontkent het dan of geeft een ander de schuld. Zo houd je het in stand. Als je negativiteit op anderen projecteert, hoef je je er niet verantwoordelijk voor te voelen. Die ander moet in jouw ogen ermee stoppen. Dan heal je deze nare gevoelens niet in jezelf en omdat we allemaal verbonden zijn ook niet in de buitenwereld.  Als je het in jezelf erkent en healt, help je mee de wereld te healen. Want je bent met alles en iedereen in de wereld verbonden.

Hoe doe je zo’n healing?

De makkelijkste manier is om de negatieve zaken en gevoelens die je waarneemt, bewust in je eigen lichaam of energieveld te voelen en daar licht en liefde naar toe te sturen. Dit doe je net zolang tot de gevoelens veranderen, tot het lichter wordt. Neem hier rustig de tijd ervoor, zorg dat je niet wordt afgeleid.

Als je bijvoorbeeld boosheid ziet in de wereld en je daar druk om maakt, voel dan  waar die boze energie in of rondom jouzelf hangt. Misschien voel je boosheid in of rondom je buik of hart of hoofd en neem je allerlei negatieve gedachten waar. Zet deze plek dan in het licht, stuur er licht en liefde naar toe.

Je zult merken dat de boosheid in eerste instantie erger wordt, alsof er een innerlijk gevecht plaatsvindt. Misschien voelt het alsof de boosheid jou weg probeert te duwen of zelfs aan wilt vallen. Je neemt misschien hele donkere gedachten waar die niet fijn zijn om te zien. Blijf  echter licht en liefde naar die plek toesturen. Je kunt ook licht en liefde naar de boze gedachten toesturen.

Na een tijdje wordt de bozige energie rustiger en verdwijnt. Herhaal dit elke dag, totdat je merkt dat je je niet meer zo druk maakt om de boosheid in de wereld. Je zult merken dat je zelf vrediger wordt en vrediger kan reageren. Omdat de wereld een reflectie is van jou is, zal je in je ervaringen steeds meer vredige dingen gaan zien.

Je hebt als mens veel meer kracht dan je zelf beseft. Laat je niet afleiden door wat je om je heen ziet, maar heal alle zaken die je niet aanstaan in jezelf. Daarmee heal je ze ook in de wereld.


In : Creëer je eigen werkelijkheid. 


Tags: healing  negativiteit  projectie  waarnemen 
 
 

Make a free website with Yola