Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Het geheim van geluk.

Posted by Renée Merkestijn on Thursday, November 8, 2012 Under: Creëer je eigen werkelijkheid.

Het geheim van geluk is:
Geluk is een zijnstoestand waar je nu voor kunt kiezen.
Meestal denken wij dat geluk iets is wat we moeten zien te bereiken. We moeten er iets voor doen. We moeten er iets voor laten. We moeten iets loslaten of verwerken. Er moet iets in ons leven verschijnen. Er moet iets uit ons leven verdwijnen.

Kortom, we denken dat er éérst iets moet gebeuren. Geluk ligt daarmee altijd in de toekomst. Vaak ‘bewijzen’ we dit idee door op te sommen wat in ons leven en in de wereld ontbreekt en fout is. Zo wordt het een vicieuze cirkel.

Zodra we kiezen om ons nu gelukkig te voelen, zullen we steeds meer prettige ervaringen aantrekken. Dan wordt het een spiraal omhoog. Als we ons richten op het positieve, verschijnt dit positieve schijnbaar als vanzelf steeds vaker in ons leven.

Richt je op liefde, dankbaarheid, plezier, geloof, mededogen, compassie en hou die gevoelens zo lang mogelijk vast. Dat is (even voor de duidelijkheid) iets anders dan net doen of pijn niet bestaat, maar blijf ondanks alles in jezelf liefde, dankbaarheid en compassie koesteren.

Energie volgt namelijk aandacht, wordt er wel eens gezegd. Liefde overwint alles is er nog zo een. Allemaal wijsheden die naar dit principe verwijzen. Positieve gevoelens hebben een hogere en sterkere energetische trillingsfrequentie dan negatieve gevoelens. Je zet met positieve gevoelens letterlijk een energiestroom in beweging. De hogere trillingen doen de lagere verdwijnen.

Helaas zijn we geneigd te geloven dat het andersom is, dat het negatieve sterker is dan het positieve. Het is ons eigen ongeloof dat ons tegenhoudt gelukkig te zijn. We benadrukken opnieuw het negatieve. En aangezien energie aandacht volgt!  Hiermee hou je die vicieuze cirkel in stand.

Je kan de vicieuze cirkel doorbreken door steeds te kiezen voor het koesteren van positieve gevoelens, door die liefde, dankbaarheid en compassie vast te houden en dáár bewijzen voor te vinden. Het mooie is dat je die bewijzen als vanzelf zult gaan vinden.

Ga komende weken je positieve gevoelens en ervaringen benadrukken. Je zult merken dat je in een positieve spiraal komt. Je steeds gelukkiger gaat voelen en dat er steeds meer fijne ervaringen op je pad komen.

Kijk of je het geheim van geluk kan doorgronden, niet door er eindeloos over na te denken, maar door het te doen.

Energiewerk & Healing
Renée Merkestijn

In : Creëer je eigen werkelijkheid. 


Tags: geluk  liefde  compassie  ongelukkig voelen  geheim van geluk  energie volgt aandacht  liefde overwint  vicieuze cirkel 
 
 

Make a free website with Yola