Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Het goed-slecht spelletje

Posted by Renée Merkestijn on Monday, June 26, 2023 Under: Spiritualiteit


We leren collectief te leven vanuit het goed-slecht spelletje. Ik ben goed, jij bent slecht, daarom mag ik lelijk tegen je doen. Dat komt meestal van beide kanten. Want als jij lelijk doet, ben jij slecht en ik goed en mag ik weer lelijk doen tegen jou. Dit stopt pas, als je besluit het spel niet meer mee te spelen.

Ons hoofd zit vol met angstige en oordelende gedachten, die zich meestal rond het idee goed en slecht verzamelen. Zo zijn we getraind. Het probleem is niet zozeer die gedachten zelf, maar je geloof in die gedachten. Als je ervoor kiest ze te geloven, kom je in het spel terecht, met alle emoties en ellende. Als je ervoor kiest ze niet te geloven, stap je uit het spel, is er vrede en rust.

Let eens op je gedachten, als je nadenkt over wat mensen doen. Verdeel je de mensen in de goeden en de slechten? Dat lijkt misschien veilig, totdat je beseft dat bijna iedereen dit doet. Jij wordt zelf ook door andere mensen in het vakje goed of slecht geplaatst. Dat voelt waarschijnlijk al minder veilig. Het punt is, alle onveiligheid in de wereld voortkomt voort uit dit goed en slecht spel.

Je handelt vanuit wat je gelooft. Als je gelooft in goed en slecht, leef je voortdurend in strijd. Als je jouw geloof in goed en slecht met een korrel zout neemt, als een aangeleerd spelletje, verliest het zijn macht over jou. 


In : Spiritualiteit 


Tags: goed  slecht  spel  oordeel  strijd 
 
 

Make a free website with Yola