Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Hippies en wappies

Posted by Renée Merkestijn on Sunday, February 27, 2022 Under: Maatschappij

Hippies en wappies

Vroeger had je hippies, nu heb je wappies. Allebei vragen ze aandacht voor belangrijke waarden die in de maatschappij ondergesneeuwd zijn geraakt. Het status quo van de goegemeente wordt door deze groepen aangevochten en dat roept weerstand op.

De goegemeente wilt die kritische stemmen onderdrukken, wat bij die groepen weer tot meer weerstand leidt. Polarisatie is het gevolg. Beide groepen worden zo steeds extremer en kunnen elkaar niet meer vinden.

In de sixties zorgden de hippies dat ondergesneeuwde waarden in onze maatschappij werden geïntegreerd, al ging dat met heel veel gedoe gepaard. Datzelfde zal nu ook gebeuren, al zal dat net zo goed met veel gedoe gepaard gaan.

Lennon's "Give peace a chance" staat voor een belangrijke waarde, die we kunnen gebruiken om uit het conflict te komen. De vraag die we moeten stellen is niet, wie is goed of wie is fout, dat geeft oorlog. De vraag is, welke waarden zijn in onze maatschappij ondergesneeuwd? Hoe kunnen we deze waarden in overleg weer een deel van ons leven maken?

Misschien meer vrijheid, gelijkheid en broederschap? Dit zijn onvervreemdbare rechten van de mens, die je niet eerst hoeft te verdienen, waarvan niemand hoeft te worden uitgesloten.

 


In : Maatschappij 


Tags: wappies  hippies  waarden  conflict 
 
 

Make a free website with Yola