Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Hoofd en hart

Posted by Renée Merkestijn on Monday, December 23, 2019 Under: happiness

Je hart kent empathie en reageert vanuit liefde. Je hoofd kan je daarin ondersteunen. Je hart wijst de weg en je hoofd helpt je in praktische zin, helpt je de beste wegen te vinden.

In deze tijd leven veel mensen meer vanuit hun hoofd dan vanuit hun hart. Gevolg is dat ze niet meer voelen wat liefdevol is, maar het moeten beredeneren. Dan hebben ze normen en wetten nodig om te bepalen wat goed of fout is. Zonder verbinding met het hart, zijn dit echter beperkte wegwijzers.

Als mensen volledig met hun hoofd geïdentificeerd raken, zijn hun gedachten en normen vaak de enige juiste in hun ogen. Dan stellen ze hun normen boven die van anderen en beoordelen anderen op basis van hun normen. Dit leidt vaak tot veroordelen. Dan verdwijnt het hart uit het verhaal.

Als het hart niet betrokken is, krijg je een meningenstrijd, wordt het hoofd tegen hoofd. Mensen verdedigen hun mening te vuur en te zwaard, uiten continue wat ze denken met veroordeling van andermans mening.  Ze verdwalen in hun hoofd, raken de verbinding met het hart kwijt.

Dit kan zo ver gaan, dat ze andere mensen verbaal en zelfs fysiek willen aanvallen. Sommigen doen niet anders, zijn continu in meningenstrijd. Denk aan mensen die altijd van alles vinden, denk aan Twittertrollen, denk ook aan extremisten die anderen willen vermoorden om een mening. Ze vinden dit zelfs gerechtvaardigd, want het gaat ze om meningen. Dan vergeten ze helemaal mensen als medemens te zien. Dan is de empathie en liefde verdwenen. Als ze naar hun hart zouden luisteren, zou alles er heel anders uitzien.

Dus wees bereid te kijken waar je hoofd het overneemt van je hart. Onderzoek of je misschien ongemerkt continu met meningen en normen bezig bent en je zelfbeeld daar ongemerkt door laat bepalen. Maak plek voor je hart en laat je hart de leiding nemen.

De enige vraag die je hoeft te stellen, wat zegt mijn hart hiervan, is dit liefdevol of niet? En als het hoofd het over heeft genomen, is de liefde en empathie vaak verdwenen en is er strijd. Keer terug naar je hart. 
In : happiness 


Tags: denken  meningen  oordeel  strijd  hart  hoofd  liefde 
 
 

Make a free website with Yola