Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Hooggevoeligheid en stressgevoeligheid

Posted by Renée Merkestijn on Sunday, July 13, 2014 Under: Hooggevoeligheid
Veel hooggevoelige mensen zullen zich ook herkennen in de kenmerken van stressgevoeligheid. Denk aan perfectionisme, veel van zichzelf eisen, groot verantwoordelijkheidsgevoel, grote betrokkenheid bij mensen en werk, waardering zoeken, moeilijk nee zeggen, moeilijk hulp vragen, het gevoel weinig invloed te kunnen uitoefenen, de eigen prestaties als wat minder beoordelen. 

De nare gevolgen van stress zijn wel bekend, maar je voelt je stressreacties als hooggevoelig iemand lichamelijk nog eens sterker dan de meesten, met als risico dat je angstiger wordt en de stress nog eens versterkt. Je gaat stress circuleren zogezegd.

Als je dat merkt dat stress zich aandient, meteen zorgen dat je uit de stress komt. Maak bijvoorbeeld een stevige wandeling, ga in de tuin werken, aarden en lichamelijk afreageren helpt goed. Als je wat rustiger bent geworden, kan je yoga of ontspanningsoefeningen doen.  

Zorg ook dat je de stress vermijdt door met je stressgevoeligheid rekening te houden, door regelmatig aan ontspanning te werken en de eisen die je aan jezelf stelt onder de loep te nemen.. In de workshops vind je nog veel meer achtergrondinformatie en advies.

In : Hooggevoeligheid 


Tags: hooggevoelig  stressgevoelig  kenmerken  rust  aarden  perfectionisme  verantwoordelijkheidsgevoel  betrokkenheid  waardering  nee zeggen  hulp vragen  prestaties  beoordelen 
 
 

Make a free website with Yola