Spiritualiteit, HSP en Lenormand

HSP en auravelden

Posted by Renée Merkestijn on Sunday, July 23, 2017 Under: Hooggevoeligheid

Veel hooggevoelige mensen hebben een auraveld dat zich behoorlijk wijd kan uitspreiden. Alles wat zich in jouw auraveld bevindt, kan je bewust of onbewust waarnemen of voelen. HSP’s  ervaren niet alleen de energie van mensen, maar ook van dieren of omgeving.  Je wordt beïnvloedt door de energie van anderen, maar anderen worden eveneens door jouw energieveld beïnvloed. Meestal vindt de uitwisseling op onbewust niveau plaats.

We leren in deze lichaamsgerichte maatschappij niet omgaan met energie, beseffen niet dat je via je aura contact maakt met alles en iedereen in je nabijheid, op een subtiel niveau. Zo wordt het nog steeds vreemd gevonden als een hooggevoelig kind onrustig wordt in bepaald gezelschap of gaat huilen als iemand binnenstapt, terwijl deze persoon zo rustig of aardig lijkt. In plaats van het kind te leren vertrouwen op zijn waarnemingen, zeg je wellicht tegen hem dat er niets aan de hand is.

Wat we niet beseffen is dat een  hooggevoelig  kind andermans emoties aanvoelt en soms zelfs  overneemt.  Als een van de ouders gedeprimeerd of boos is, kan een HSP-kind dit ook worden, zeker als hij nog geen onderscheid kan maken tussen de eigen en andermans gevoelens Als dat wel het geval is, zal het kind misschien de ouder willen gaan troosten.

Nu praten we over kinderen, maar veel volwassenen HSP’s beseffen evenmin wat er op energetisch niveau gebeurt, hoezeer ze de energie van anderen waarnemen. Dan kunnen ze het ene moment gelukkig zijn en na een bezoek van de buurvrouw van streek raken, zelfs al sprak deze met geen woord over onprettige gevoelens. Pas als jij je als HSP bewust wordt van energetische uitwisseling, kan je er anders mee leren omgaan.

Even wat tips.

Het is belangrijk dat je goed weet wie jij zelf bent energetisch. Dit vraagt niet alleen zelfkennis, maar ook dat je regelmatig ‘alleen bent’. Onttrek je op zijn tijd aan de voortdurende beïnvloeding van andere mensen. Lekker alleen de natuur in, is een prima manier om tot jezelf te komen. Blijf in contacten geaard en gecentreerd blijft, zodat je niet te zeer beïnvloed raakt.  Wees alert op plotselinge veranderen in je energie, zoals opeens moe worden of plotselinge emoties. Check eerst of het van jezelf komt, of dat je iets ontvangt van de ander. Als deze energie niet van jou is, ga er dan niet mee aan de slag, draag het niet mee. Laat het los door bijvoorbeeld afstrijken of in de grond te laten vloeien,  om weer tot jezelf te komen.

Over dit onderwerp is natuurlijk veel meer te vertellen, maar ik hoop dat je via dit artikel het principe gaat herkennen en een idee krijgt hoe je in je eigen energie kan blijven, jezelf kan blijven.

 

Dit artikel werd eerder gepubliceerd op de website van hoger besef. Renée Merkestijn is HSP life coach en chakrahealer. Ze heeft een praktijk in Eext, Drenthe, waar zij mensen begeleid via healing, coaching, cursussen en retraites.  Ze leert je omgaan met hooggevoeligheid en stress, te leven vanuit kracht en inspiratie. Zie www.reneemerkestijn.com.  Zij is docente bij de schriftelijke onderwijsinstellingen NHBO en CVA en geeft cursussen op het gebied van hooggevoeligheid, kaartlezen, levensverhalen schrijven en happiness coaching. Daarnaast is zij paragnoste en kaartlezeres, hiervoor kan je de website www.lenormandkaarten.com bezoeken. 

 

In : Hooggevoeligheid 


Tags: hsp  hooggevoelig  hoogsensitief  aura  chakra  energie  emoties 
 
 

Make a free website with Yola