Spiritualiteit, HSP en Lenormand

HSP en muziek om tot rust te komen.

Posted by Renée Merkestijn on Saturday, August 9, 2014 Under: Hooggevoeligheid
Als HSP is het goed om je hoofd regelmatig rust te gunnen, zodat die grote hoeveelheid informatie die je elke dag binnenkrijgt op zijn plek kan vallen. Er is gelukkig veel muziek beschikbaar, ook via internet, mantra's, natuurgeluiden, meditatiemuziek, te kust en te keur.

Als het je moeilijk valt om tot rust te komen, kan muziek je helpen je hersengolven te kalmeren, ervaringen beter te verwerken en dus stress en overprikkeling verminderen.

Doe bij het luisteren je ogen dicht, want via je ogen blijf je met de prikkels van de wereld bezig en blijven je hersenen dus doorjagen. 

Dit doorjakkeren van je hersenen  gebeurt ook via je oren, geluiden houden je bezig, dus een rustige plek is fijn bij elke vorm van rust of meditatie. Muziek helpt je al die andere geluiden weg te filteren, dus kan een mooi opstapje zijn.

Een heel andere manier is zelf te zorgen voor mooie geluiden via bijvoorbeeld klankschalen. Probeer dit ook eens met je ogen dicht!

Het belangrijkste is dat de muziek jou tot rust brengt, je een prettig gevoel geeft. Word je onrustig, zet dan gewoon even een ander muziekje op.

Muziek is heel persoonlijk. Dus zorg dat je als HSP een eigen collectie muziek hebt die je kan helpen, op CD of via de computer. 

In : Hooggevoeligheid 


Tags: hooggevoeligheid  hsp  meditatie  muziek  geluid  klankschalen  mantra's  natuurgeluiden 
 
 

Make a free website with Yola