Spiritualiteit, HSP en Lenormand

HSP en suikers

Posted by Renée Merkestijn on Tuesday, July 25, 2023 Under: HSP

HSP en suikers

Een van de grootste ziekmakers in onze voeding is suiker. Het geeft klachten als hogere stressniveaus, stemmingswisselingen, slechte nachtrust, darmklachten, huidklachten, spier- en gewrichtsklachten en op den duur ook diabetes, hart- en vaatziekten en depressies, om er zo maar een paar te noemen.

Zeker HSPs zullen met hun gevoeligheid rekening moeten houden met gebruik van suikers. Want in wezen vergroot je met suikers je gevoeligheid in negatieve zin. Je raakt op korte termijn overprikkeld, overmatig emotioneel, kan mentaal niet meer goed functioneren en op lange termijn word je ziek.

Omdat suiker erg verslavend is, je eerst in energie en emoties een oppepper geeft, maar vervolgens een fikse dip, is het moeilijk er van af te komen. Je lichaam en geest schreeuwen erom. Ook is het maatschappelijk gebruikelijk om altijd maar weer suikers te serveren. Bij de koffie een koekje, als je gezellig uitgaat een ijsje of een glas limonade.

Het gaat trouwens niet alleen om snoep. Koolhydraten worden ook omgezet in suikers. Denk aan aardappels, rijst, brood, pasta’s. Ook die producten horen bij ons dagelijkse voedingspatroon. Daarnaast zijn veel suikers en koolhydraten verborgen of toegevoegd aan allerlei producten.

Begin als HSP eerst eens met snoepgoed te vervangen door producten waar geen of weinig suikers zitten. Je zult merken dat je je na een paar weken veel beter gaat voelen. Je slaapt beter, hebt minder darmklachten, bent emotioneel evenwichtiger. Er zijn genoeg gezonde alternatieven. Als je bijvoorbeeld zoekt onder keto of koolhydraatarm vind je die gemakkelijk.

Hoewel het niet makkelijk is om van al die suikers af te komen, is een rustiger en gelukkiger dagelijks leven je beloning.


In : HSP 


Tags: hsp  suiker  koolhydraten  overprikkeld  ziek. 
 
 

Make a free website with Yola