Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Huid voeden zonder chemie

Posted by Renée Merkestijn on Friday, April 28, 2023 Under: Healing
Veel HSPs hebben een gevoelige huid. Het is dan extra belangrijk deze goed te voeden. Alleen zijn HSPs ook  gevoelig voor chemische middelen en zijn dan aangewezen op dure middelen die geen allergie geven. 

Er is een heel simpele en effectieve manier om je huid te verzorgen, namelijk rijstwater. Rijst zit vol met voedingsstoffen, veel vitamines. Ik heb het zelf voor mijn gezicht geprobeerd en mijn huid is rustiger, gladder, glanzender,  minder droog en minder rood en vlekkerig. Het viel iemand op, zonder dat ik ook maar iets had verteld. Dit al na drie dagen. Het helpt ook tegen acne, al kan ik dat zelf niet bevestigen, omdat ik geen acne heb.

Het recept is: 
- een kwart kopje biologische rijst (met vliesjes)
- anderhalf kopje water

Dit laat je 15 minuten op zacht vuur koken. Daarna zeef je het, zodat je vocht overhoudt. Als het vocht erg is 'ingedikt' tot een paar lepels moet je het iets verdunnen. 

Je kan het vocht als spray gebruiken, maar het ook met je handen opbrengen. Breng het 's morgens en 's avonds op een schone huid aan en laat het aan de lucht drogen. In de koelkast bewaard blijft rijstwa terongeveer 2 weken goed. Als het wat zurig begint te ruiken, moet je nieuwe maken.

Dus als je last hebt met je huid, zeker als HSP, probeer het eens uit.


In : Healing 


Tags: hsp  huid  rijstwater  rijst  voeding  gezicht 
 
 

Make a free website with Yola