Spiritualiteit, HSP en Lenormand

Identiteit, wie ben je?

Posted by Renée Merkestijn on Sunday, August 21, 2022 Under: Relaties en communicatie

Identiteit, wie ben je?

De vraag ‘wie ben je’ is de vraag naar je identiteit. We beantwoorden het meestal met ‘ik ben dit’ waarbij men anderen als anders ziet, als ‘dat’. We identificeren ons met dat stukje van onszelf. Ik ben vrouw (dus anders dan mannen), ik ben HSP (dus anders dan andere mensen), ik ben mens (dus anders dan de dieren), etc. Identiteit is hiermee verbonden met uitsluiting van anderen, uitsluiting van 'dat'.

Identiteit spiritueel gezien is een ‘ik ben’. En dat 'ik ben' geldt voor alles en iedereen. Alles wat bestaat IS. Een vrouw is, een HSP is, een mens is, een dier is. Identitieit is hier verbonden met het insluiten van alles wat bestaat. Alles is. Dus dan maakt het ‘dit of dat’ niet meer uit. Dan hecht je daar geen waarde meer aan, dan laat je kortom het verdelen los.

Het ‘ik ben dit’ kan zich oneindig differentiëren. Dat geeft steeds meer uitsluiting van anderen, al wordt vaak beweerd dat het om insluiting gaat. Genderidentificatie kent steeds meer verdelingen om anders te kunnen zijn dan anderen. De psychische onderverdelingen zoals in HSP, autisme, introvert e.d. doen dit net zo goed.  Je ziet een uitbreiding van termen. We zeggen dat we al die verschillende mensen willen insluiten, maar doen door het verdelen ongemerkt het tegenovergestelde.

Probeer daarom eens te kijken naar wie je werkelijk bent, een ‘ik ben’. Probeer die ander ook eens te zien als eveneens een 'ik ben'. 

 


In : Relaties en communicatie 


Tags: identiteit  verdeling  inclusief  exclusief  spiritueel  ik ben  ik ben dit 
 
 

Make a free website with Yola